FRITZ!Fon C5 Service - Knowledge Base

FRITZ!Fon C5 Service

Beltonen configureren

Op de FRITZ!Fon kun je verschillende beltonen selecteren. Naast de standaardbeltoon kun je ook de volgende speciale beltonen instellen:

• verschillende beltonen voor inkomende telefoonnummers
  • beltonen voor bepaalde telefoonboekvermeldingen
  • beltonen voor belangrijke personen in het telefoonboek van de FRITZ!Box
  • beltoon voor interne oproepen
  • beltoon voor de wekkerfunctie

Daarnaast kun je het volume van de beltoon aanpassen met het menu van de telefoon. Daar kun je ook instellen dat de beltoon steeds luider wordt.

Voorwaarden / Beperkingen

• De FRITZ!Fon moet zijn aangemeld bij een FRITZ!Box.
  • Voor een eigen beltoon moet er een USB-opslagmedium zijn aangesloten op de FRITZ!Box en de functie "USB Remote Connection" mag niet zijn ingeschakeld voor USB-opslagmedia in de FRITZ!Box-gebruikersinterface (onder "Home Network > USB Devices > USB Remote Connection").

Opmerking:Nadat de eigen beltoon is toegevoegd, kun je het USB-opslagmedium weer loskoppelen of USB Remote Connection weer inschakelen.

• Met FRITZ!OS 7 of nieuwer kunnen vijf eigen beltonen worden geconfigureerd. De beltoon moet de bestandsindeling MP3 hebben met een samplingrate van 16 kHz, 22,5 kHz, 32 kHz, 44,1 kHz of 48 kHz en tenminste 8 seconden lang zijn.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Eigen beltoon configureren

Voorbereidingen

Op FRITZ!Fon zijn de comfortfuncties alleen beschikbaar als de DECT-versleuteling is ingeschakeld:

1. Klik op "DECT" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "DECT" op "Base Station".
  3. Schakel in de sectie "Security" de optie "Permit only secure DECT connections (recommended)" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  5. Als de optie was uitgeschakeld, moet je de FRITZ!Box vervolgens één keer opnieuw opstarten via de gebruikersinterface ("System > Backup of Reset > Restart").

Eigen beltoon toevoegen

1. Klik op "DECT" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "DECT" op "Cordless Telephones".
  3. Klik op de knop (Bewerken) bij betreffende telefoon.
  4. Klik op het tabblad "Ring Tones".
  5. Klik op de knop "Add a ring tone".
  6. Klik op de knop "Bladeren" en selecteer de gewenste beltoon (MP3-bestand).
  7. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Om ervoor te zorgen dat de telefoon deze beltoon gebruikt, moet je als standaardbeltoon de optie "Own ring tone" selecteren in de telefoon (zie sectie "Standaardbeltoon instellen").

2 Standaardbeltoon instellen

De telefoon gebruikt de standaardbeltoon bij alle oproepen waarvoor je in de gebruikersinterface de instelling "Handset setting", "Handset external ring" of "Handset internal ring" hebt geselecteerd.

1. Druk op de telefoon op de toets "Menu".
  2. Blader tot het menupunt "Settings" en druk op "OK".
  3. "Audio" > "OK" > "Ring tone"
  4. Selecteer de gewenste beltoon.
  5. Druk op "OK" om de instelling op te slaan.

3 Verschillende beltonen voor inkomende telefoonnummers configureren

Als je telefoon op meerdere telefoonnummers reageert, kun je een verschillende beltoon configureren voor elk telefoonnummer. Zo zie je bij elke oproep meteen welk telefoonnummer de beller heeft gekozen:

1. Klik op "DECT" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "DECT" op "Cordless Telephones".
  3. Klik op de knop (Bewerken) bij betreffende telefoon.
  4. Schakel de optie "React only to the following numbers" in.
  5. Bepaal op welke telefoonnummers de telefoon bij inkomende oproepen moet reageren.

Opmerking:Nadat de beltonen zijn toegewezen, kun je de optie "React to all numbers" inschakelen.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.
  7. Klik op de knop (Bewerken) bij betreffende telefoon.
  8. Klik op het tabblad "Ring Tones".
  9. Selecteer voor alle telefoonnummers de gewenste beltoon in de vervolgkeuzelijst.
  10. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

4 Beltonen toewijzen aan bepaalde telefoonboekvermeldingen

Om ervoor te zorgen dat je meteen ziet wie er belt bij een inkomende oproep, kun je op de telefoon speciale beltonen toewijzen aan afzonderlijke telefoonboekvermeldingen:

1. Druk op de telefoon op de toets "Menu".
  2. Blader tot het menupunt "Telephone book" en druk op "OK".
  3. Blader tot de gewenste telefoonboekvermelding en druk op "OK".
  4. Blader tot de optie "Change" en druk op "OK".
  5. Selecteer onder "AVM ring tone" de huidige beltoon en druk op "OK".
  6. Selecteer de gewenste beltoon in de lijst en druk op "OK".
  7. Druk op "OK" om de instelling op te slaan.

5 Beltonen voor interne oproepen, belangrijke personen en de wekkerfunctie configureren

1. Klik op "DECT" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "DECT" op "Cordless Telephones".
  3. Klik op de knop (Bewerken) bij betreffende telefoon.
  4. Klik op het tabblad "Ring Tones".
  5. Selecteer de beltonen voor interne oproepen, belangrijke personen en de wekkerfunctie.

Opmerking:Voor de wekkerfunctie kun je ook alle internetradiozenders selecteren, die je hebt geconfigureerd onder "Home Network > Media Server > Web radio".

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

6 Volume van beltoon instellen

1. Druk op de telefoon op de toets "Menu".
  2. Blader tot het menupunt "Settings" en druk op "OK".
  3. "Audio" > "OK" > "Volume" > "OK" > "Ringer"
  4. Stel het gewenste volume in.
  5. Als het volume van de beltoon moet toenemen, selecteer je "Options" en vervolgens "increasing". Het volume van de beltoon neemt dan toe tot het gewenste volume is bereikt.