FRITZ!Fon M2 Service - Knowledge Base

FRITZ!Fon M2 Service
This document is also available for the following products:

E-mails lezen en verzenden

Je kunt maximaal 10 e-mailaccounts configureren in de FRITZ!Box. FRITZ!Fon informeert je dan over nieuwe e-mails en geeft voor elk e-mailaccount maximaal 16 e-mails weer en voor alle e-mailaccounts samen maximaal 128 e-mails. Als je meerdere telefoons gebruikt, kun je op elke FRITZ!Fon een ander e-mailaccount gebruiken.

Voorwaarden / Beperkingen

• De FRITZ!Fon moet zijn aangemeld bij een FRITZ!Box.
  • Er moet een e-mailaccount worden gebruikt met een POP3 e-mailserver voor inkomende e-mail.
  • POP3-toegang moet zijn ingeschakeld bij de e-mailprovider.

Opmerking:In de instellingen van je e-mailaccount kun je de toegang inschakelen. Informatie over de configuratie krijg je van je e-mailprovider.

1 E-mailaccount instellen

1. Klik op "DECT" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "DECT" op "Web Services" of"Internet Services".
  3. Klik op de knop "New E-mail Account".
  4. Voer je e-mailadres en het wachtwoord in.

Opmerking:In de meeste gevallen vult de FRITZ!Box de volgende gegevens automatisch aan. Bij kleinere lokale providers moet je deze zelf invoeren. De benodigde gegevens krijg je van je e-mailprovider.

5. Voer je gebruikersnaam en de naam van de POP3-server van je e-mailprovider in.
  6. Als de server SSL ondersteunt, schakel je de optie "This server supports a secure connection (SSL)" in.
  7. Klik op het tabblad "Additional Settings".
  8. Bepaal hoe vaak de FRITZ!Box e-mails moet ophalen van de server voor inkomende e-mail. Het interval kan tussen de 5 minuten en 24 uur liggen.
  9. Als je wilt worden geïnformeerd over de ontvangst van nieuwe e-mails, schakel dan de optie "Automatically signal new email on the FRITZ!Fon" in.

Opmerking:De telefoon signaleert nieuwe e-mails dan met een geluidje, met een rood knipperende led en met een enveloppictogram op de display.

10. Als je ook e-mails wilt versturen met je FRITZ!Fon, schakel dan de optie "Allow e-mail to be sent from FRITZ!Fon cordless telephones" in.
  11. Voer de naam in van de SMTP-server van je e-mailprovider.
  12. Als de server niet bereikbaar is via poort 25, voer dan bij "Port" de poort in waarmee de server communiceert, bijvoorbeeld 587.
  13. Als de server SSL ondersteunt, schakel je de optie "This server supports a secure connection (SSL)" in.
  14. Voer in het veld "Name of sender" een naam in zonder speciale tekens.
  15. Als er e-mails mogen worden verwijderd vanaf de telefoon, schakel dan de optie "Deletion of read email on FRITZ!Fon enabled" in en stel in of de e-mails alleen mogen worden verwijderd van de display van de telefoon of ook uit het postvak IN van de e-mailprovider.
  16. Als je e-mails alleen toegankelijk mogen zijn op de telefoon nadat er een pincode is ingevoerd, schakel je de optie "Protect e-mail access with a PIN" in en stel je een pincode in.
  17. Als je meerdere FRITZ!Fons hebt aangemeld bij de FRITZ!Box, stel je in of de e-mails van dit account moeten worden weergegeven op alle telefoons of alleen op bepaalde telefoons.
  18. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 E-mail lezen

1. Druk op de telefoon op de toets "Menu".
  2. Blader tot het menupunt "Internet services" en druk op "OK".
  3. "E-Mail" > "OK"

3 E-mail verzenden

1. Druk op de telefoon op de toets "Menu".
  2. Blader tot het menupunt "Internet services" en druk op "OK".
  3. "E-mail" > "OK" > "Options" > "New e-mail" > "OK"
  4. Voer een onderwerp en de tekst van je e-mail in.
  5. Selecteer "Options".
  6. Als je het e-mailadres van de geadresseerde in het telefoonboek hebt opgeslagen, selecteer je "Telephone book".
    • Als je het e-mailadres handmatig wilt invoeren, selecteer je "Send to mailing list" en voer vervolgens het e-mailadres van de ontvanger in.
  7. "Options" > "Send" > "OK"

Opmerking:E-mails die worden verzonden met een FRITZ!Fon worden niet weergegeven in het postvak UIT van je e-mailaccount.

4 E-mailaccount wissen

Wanneer je een bepaald e-mailaccount niet meer wilt gebruiken, kun je dit volledig verwijderen uit de FRITZ!Box:

E-mailaccount uit FRITZ!Box verwijderen

1. Klik op "DECT" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "DECT" op "Web Services" of"Internet Services".
  3. Klik op de knop (Verwijderen) bij het betreffende e-mailaccount.
  4. Klik op de knop "OK".

FRITZ!Box opnieuw opstarten

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Backup" of "Reset".
  3. Klik op het tabblad "Restart" (indien beschikbaar).
  4. Klik op de knop "Restart".

Nu worden de e-mails niet meer weergegeven op de telefoon.