FRITZ!Fon MT-F Service - Knowledge Base

FRITZ!Fon MT-F Service
This document is also available for the following products:

Welke bestandsindelingen kan FRITZ!Fon afspelen?

Met je FRITZ!Fon kun je muziekbestanden van een mediaserver in je thuisnetwerk (bijvoorbeeld de FRITZ!Box Media Server) rechtstreeks afspelen. FRITZ!Fon ondersteunt het rechtstreeks afspelen van de bestandsindelingen MP3 en WAV. Vanaf FRITZ!OS 6.50 geeft FRITZ!Fon ook afbeeldingen weer in de bestandsindeling PNG of GIF. FRITZ!Fon speelt geen video's van de Media Server af.

FRITZ!Fon kan ook worden gebruikt als UPnP-beheerpunt en bestanden van de mediaserver doorgeven aan andere afspeelapparaten. Op die manier kun je bijvoorbeeld muziekbestanden die door de FRITZ!Box Media Server beschikbaar zijn gemaakt in het thuisnetwerk, afspelen op je stereosysteem. FRITZ!Fon kan alle door de mediaserver ondersteunde bestandsindelingen doorgeven. Alleen afspeelapparaten of software die zowel de UPnP AV-standaard als de bestandsindeling ondersteunen, kunnen een bestand afspelen van de Media Server.