FRITZ!Fon MT-F Service - Knowledge Base

FRITZ!Fon MT-F Service
This document is also available for the following products:

Livebeeld van IP-camera voor FRITZ!Fon configureren

Met de functie voor livebeeld kun je op je FRITZ!Fon volgen wat er gebeurt voor een IP-camera (netwerkcamera, webcam). Om deze functie te gebruiken voer je met de toetsen van je FRITZ!Fon het webadres (URL) van de IP-camera in en vervolgens start je de functie voor livebeeld op de FRITZ!Fon. Het camerabeeld wordt dan op de display van de telefoon weergegeven als een reeks beelden zonder geluid.

Voorwaarden / Beperkingen

• Voor de weergave van livebeeld is een FRITZ!Box met FRITZ!OS 6.20 of nieuwer vereist.
  • De IP-camera neemt beelden op in de bestandsindeling JPG/JPEG. FRITZ!Boxen met FRITZ!OS 6.50 of nieuwer ondersteunen bovendien beelden in in de bestandsindeling MJPG/MJPEG, PNG en GIF.
  • De IP-camera stelt de beelden beschikbaar via FTP of HTTP. HTTPS wordt niet ondersteund.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 IP-camera configureren

• Configureer de IP-camera zodat de camera de opnamen als beeldbestanden in JPEG-bestandsindeling via HTTP zonder authenticatie beschikbaar stelt op een website.

Opmerking:Voor een optimale weergave van het livebeeld configureer je in de IP-camera voor de beelden een resolutie van minstens 240x320 tot ca. 480x640 pixels.

2 Versleuteling inschakelen

Op FRITZ!Fon zijn de comfortfuncties alleen beschikbaar als de DECT-versleuteling is ingeschakeld:

1. Klik op "DECT" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "DECT" op "Base Station".
  3. Schakel in de sectie "Security" de optie "Permit only secure DECT connections (recommended)" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  5. Als de optie was uitgeschakeld, moet je de FRITZ!Box vervolgens één keer opnieuw opstarten via de gebruikersinterface ("System > Backup of Restart").

3 Livebeeld configureren

FRITZ!Box configureren

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je een FRITZ!Box gebruikt met FRITZ!OS 6.50 of nieuwer:

1. Klik op "DECT" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "DECT" op "Internet Services".
  3. Klik op het tabblad "Live Image".
  4. Klik op de knop "Add New Live Image".
  5. Voer in het invoerveld "Name" een willekeurige naam in voor de camera.
  6. Als je beelden van een camera in het thuisnetwerk wilt afspelen, voer je in het invoerveld "Live Image URL" het volledige lokale adres (URL) in waaronder de beeldbestanden toegankelijk zijn.

Voorbeeld:
    http://192.168.178.25/image_directory/image.mjpeg

• Als je beelden van een camera op internet wilt afspelen, voer je in het invoerveld "Live Image URL" het volledige adres van de website (URL) in, waaronder de beeldbestanden toegankelijk zijn.

Voorbeeld voor de weerwebcam van de zender rbb van het Rotes Rathaus (Rode Raadhuis) in Berlijn:

Belangrijk:Als het is vereist om een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren voor toegang tot de beelden, voeg die dan toe aan de URL, bijvoorbeeld

7. Voer in het invoerveld "Retrieval interval (in seconds)" in na hoeveel seconden een nieuw beeld van de IP-camera moet worden geladen.
  8. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

FRITZ!Fon configureren

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je een FRITZ!Box gebruikt met een FRITZ!OS-versie ouder dan 6.50:

1. Druk op de telefoon op de toets "Menu".
  2. Blader tot het menupunt "Home Network" en druk op "OK".
  3. "Live Image" > "New Entry"
  4. Voer in het invoerveld "Name" een willekeurige naam in voor de camera.

Opmerking:Met de menutoets kun je schakelen tussen hoofdletters, kleine letters en cijfers. De huidige tekstinvoermodus wordt rechtsonder op de display weergegeven.

5. Als je beelden van een camera in het thuisnetwerk van de FRITZ!Box wilt afspelen, voer je in het invoerveld "URL" het volledige lokale adres (URL) in waaronder de beeldbestanden toegankelijk zijn. De URL moet eindigen met ".jpg".

Voorbeeld:

• Als je beelden van een camera op internet wilt afspelen, voer je in het invoerveld "URL" het volledige internetadres (URL) in waaronder de beeldbestanden toegankelijk zijn. De URL moet eindigen met ".jpg".

Voorbeeld voor de weerwebcam van de zender rbb van het Rotes Rathaus (Rode Raadhuis) in Berlijn:

Belangrijk:Als het is vereist om een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren voor toegang tot de beelden, voeg die dan toe aan de URL, bijvoorbeeld

6. Voer bij "interval (in s)" in na hoeveel seconden een nieuw beeld van de camera moet worden geladen en druk vervolgens op "Save".

4 Livebeeld op FRITZ!telefoon bekijken

1. Druk op de telefoon op de toets "Menu".
  2. Blader tot het menupunt "Home Network" en druk op "OK".
  3. "Live Image" > "OK"
  4. Selecteer een livebeeld en druk op "OK".

Het livebeeld wordt nu afgespeeld op de display van je FRITZ!Fon.