FRITZ!Fon MT-F Service - Knowledge Base

FRITZ!Fon MT-F Service

Kan niet bellen via internet

Het is niet mogelijk te bellen via internet met een FRITZ!Fon die is geregistreerd bij de FRITZ!Box. Mogelijk wordt een van de volgende foutmeldingen, of een andere melding over het telefoonnummer, weergegeven in het gebeurtenislogboek van de FRITZ!Box:

• "Registration of Internet telephone number [number] failed. Reason for error: DNS error"
  • "Registration of Internet telephone number [number] failed. Reason for error: Remote site not responding. Timeout."
  • "Registration of Internet telephone number [number] failed. Remote site reports reason for error: [40x, 50x, 500, 503]"
  • "Internet telephony registration failed [number] Reason for error: [401, 402, 403]"
  • "Internet telephony with [Number] failed. Reason for error: [404, 405, 406, 407, 408]"
  • "Internet telephony with [number] via [registrar] failed. Reason for error: Not Acceptable Here (488)"
  • "Internet telephony with [number] via [registrar] failed. Reason for error: Timeout." The call was not accepted. [Message]"
  • Internetverbinding (verbinding met internettelefonie) is verbroken.

Belangrijk:Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS

Voer de stappen uit zoals hier aangegeven. Controleer na elke poging of het probleem is verholpen.

1 De provider wijst de poging om te bellen af

Deze sectie is alleen van toepassing als het bericht: "Internet telephony [...] failed. Reason for error: Not Acceptable Here (488)" wordt weergegeven in het gebeurtenislogboek van de FRITZ!Box (onder "System > Event Log") wanneer de fout optreedt. In dit geval wijst de provider de poging om te bellen af. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren om een van de volgende redenen:

• De provider ondersteunt de gevraagde codec niet (bijvoorbeeld T.38).
  • De provider staat bellen met het doelnummer niet toe (bijvoorbeeld bellen met betaalnummers).
  • De provider staat gelijktijdige oproepen niet toe.

De provider genereert het bericht en de FRITZ!Box geeft dit alleen maar weer. FRITZ!Box kan dit probleem dus niet oplossen.

2 Locatiegegevens invoeren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Telephone Numbers" in het menu "Telephony".
  3. Klik op de tab "Line Settings".
  4. Selecteer je land in de vervolgkeuzelijst onder "Location Information". Als je land niet wordt vermeld in de lijst, selecteer je "Other country".
  5. Voer bij "Country code" in het eerste veld de toegangscode in en in het tweede veld het landnummer (voor Duitsland bijvoorbeeld "00" en "49", zie fig.).
  6. Voer bij "Area code" in het eerste veld het voorkiesnummer in en in het tweede veld het netnummer (voor Berlijn bijvoorbeeld "0" en "30", zie fig.).

Fig.: Landnummer en netnummer invoeren (bijvoorbeeld voor Duitsland en Berlijn)

7. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 FRITZ!Box opnieuw opstarten

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Backup" of "Reset" in het menu "System".
  3. Klik op de tab "Restart" (indien beschikbaar).
  4. Klik op de knop "Restart".

4 Juiste internettelefoonnummer en accountgegevens invoeren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Telephone Numbers" in het menu "Telephony".
  3. Bel een nummer en controleer of het statuslampje voor het nummer groen of grijs is:
    • Groen lampje:
      • De accountgegevens voor je telefoonnummer zijn correct ingevoerd.
    • Grijs lampje:
      1. Wijzig het wachtwoord voor je telefoonnummer dat is opgeslagen bij je provider van internettelefonie.

Belangrijk:Gebruik een wachtwoord dat je niet eerder hebt gebruikt. Doorgaans kun je je wachtwoord wijzigen op je persoonlijke klantenpagina op de website van je provider.

2. Configureer nogmaals het telefoonnummer in de gebruikersinterface.
      3. Als het statuslampje nog steeds grijs is, neem je contact op met je provider van internettelefonie om je telefoonnummer en accountgegevens te laten controleren.

5 Telefoon opnieuw configureren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Telephony Devices" in het menu "Telephony".
  3. Verwijder de telefoon waarmee je niet kunt bellen. Dit kun je doen door op de knop (Verwijderen) te klikken.
  4. Gebruik de wizard voor telefoonapparaten om de telefoon opnieuw te configureren: Klik op de knop "Configure New Device" en volg de instructies.

6 HD-telefonie uitschakelen

1. Klik op "DECT" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Cordless Telephones" in het menu "DECT".
  3. Klik op de knop (Bewerken) voor de betreffende telefoon.
  4. Klik op de tab "Telephony Device Features".
  5. Ga naar de sectie "HD Telephony" en selecteer in de vervolgkeuzelijst de optie "HD disabled".
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

De FRITZ!Box is volledig geconfigureerd voor het bellen via internet. Als het probleem blijft optreden, heeft je provider van internettelefonie mogelijk technische problemen.