FRITZ!Fon MT-F Service - Knowledge Base

FRITZ!Fon MT-F Service

Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Box laden

Wanneer je de fabrieksinstellingen laadt, worden alle persoonlijke instellingen verwijderd die je hebt gemaakt in de FRITZ!Box. Het is nuttig de fabrieksinstellingen te laden als je de FRITZ!Box bijvoorbeeld op een andere locatie gaat gebruiken of van plan bent de FRITZ!Box aan een andere gebruiker te geven. Daarnaast kun je zo onjuiste instellingen verwijderen die verhinderen dat de FRITZ!Box correct werkt.

Je kunt de fabrieksinstellingen laden via de gebruikersinterface of via een telefoon die is verbonden met de FRITZ!Box.

Voorwaarden / Beperkingen

• Je kunt geen IP-telefoon, bijvoorbeeld FRITZ!App Fon gebruiken om de fabrieksinstellingen te laden.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

Telefoonboek opslaan

Als je telefoonboeken hebt aangemaakt in de FRITZ!Box, kun je deze eerst opslaan, zodat je ze snel en gemakkelijk weer kunt herstellen nadat je de fabrieksinstellingen hebt geladen.

Back-up maken van de gegevens van het interne geheugen

Het interne geheugen wordt gewist tijdens deze procedure. Maak daarom eerst een back-up van alle gegevens die je nog nodig hebt:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Storage (NAS".
  3. Als de optie "Storage (NAS) enabled" is ingeschakeld, klik je op "Internal memory".
    • De inhoud van FRITZ!NAS wordt weergegeven.
  4. Zet een vinkje bij de mappen en bestanden waarvan je een back-up wilt maken en klik op "Download".
    • De gegevens worden nu gekopieerd naar de map die je voor downloads hebt ingesteld.

Instellingen opslaan

2 Fabrieksinstellingen laden via de gebruikersinterface

1. Open de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Als toegang is beveiligd met een wachtwoord, voer je het wachtwoord in en klik je op "Log In",
    • of, als je je wachtwoord bent vergeten:
      1. Schakel de FRITZ!Box uit door de stekker uit het stopcontact te halen. Laat de FRITZ!Box ongeveer 5 minuten zonder stroom.
      2. Open de FRITZ!Box-gebruikersinterface binnen 10 minuten.
      3. Klik op "Forgot your password?" onder de wachtwoordaanvraag en volg de instructies.
  3. Klik op "System" en vervolgens op "Backup" of "Reset".
  4. Klik op de tab "Factory Settings".
  5. Klik op de knop "Load Factory Settings".

3 Fabrieksinstellingen laden via een telefoon

1. Kies #991*15901590* op je telefoon en druk op de oproepknop (hoorn opnemen).
  2. Hang na ongeveer 3 seconden weer op.