FRITZ!Fon MT-F Service - Knowledge Base

FRITZ!Fon MT-F Service

Uitgaande telefoongesprekken via vaste net niet mogelijk

Er kunnen geen uitgaande gesprekken via het vaste net tot stand worden gebracht met een FRITZ!Fon die is aangemeld bij de FRITZ!Box.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Instellingen voor vaste net inschakelen

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op het tabblad "Line Settings".
  4. Schakel de optie "Landline enabled" in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Locatiegegevens invoeren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op het tabblad "Line Settings".
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst onder "Location Information" je land. Als je land niet in de lijst voorkomt, selecteer je "Other country".
  5. Voer bij "Country code" in het eerste veld de voorloopnullen in en in het tweede veld het landnummer (bijvoorbeeld voor Duitsland "00" en "49", zie afb.).
  6. Voer bij "Area code" in het eerste veld de voorloopnul in en in het tweede veld het netnummer (voor Berlijn bijvoorbeeld "0" en "30", zie afb.).

Afb.: Land- en netnummer invoeren (bijvoorbeeld voor Duitsland en Berlijn)

7. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan en bevestig het uitvoeren ook bij de FRITZ!Box, als je hiernaar wordt gevraagd.

3 HD-telefonie uitschakelen

1. Voer op de telefoon #962*2* in en druk op de gesprekstoets (hoorn van de haak nemen).
  2. Leg na ca. 3 seconden weer op.

Opmerking:Je kunt HD-telefonie weer inschakelen met #962*1*.

4 Bekabeling controleren

Fouten in de bekabeling blijven vaak onopgemerkt. Controleer daarom of de FRITZ!Box correct met de aansluiting is verbonden:

1. Controleer de bekabeling naar de vaste telefoonaansluiting.

5 FRITZ!Box configureren

Telefoon opnieuw configureren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Verwijder de telefoon waarmee je niet kunt bellen. Dit kun je doen door op de knop (Verwijderen) te klikken.
  4. Configureer de telefoon opnieuw met behulp van de wizard: klik hiervoor op de knop "Configure New Device" en volg de instructies.

Kiesregels verwijderen

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Call Handling".
  3. Klik op het tabblad "Dialing Rules".
  4. Verwijder alle kiesregels voor telefoonnummers of nummerreeksen die moeten worden gebeld via het vaste net. In de fabrieksinstellingen zijn twee kiesregels geconfigureerd voor alarmnummers. Deze kiesregels kun je veranderen, maar niet verwijderen of blokkeren.
  5. Als "Global Carrier Prefix" is ingevuld op het tabblad "Carrier Prefixes", verwijder je de invoer en klik je op "Apply".
  6. Voer geen nieuwe kiesregels in totdat je kunt bellen via het vaste net. Als de fout dan opnieuw optreedt, gebruik je een onjuiste kiesregel.

6 Vaste telefoonaansluiting controleren

1. Koppel de FRITZ!Box los van de vaste telefoonaansluiting.
  2. Sluit een telefoon aan op dezelfde aansluiting.
  3. Als deze telefoon ook niet werkt wanneer die is aangesloten op de telefoonaansluiting, neem dan contact op met je telefoonprovider om je aansluiting te laten controleren.

LET OP!Er zijn mogelijk kosten verbonden aan de controle. Vraag naar de voorwaarden bij je telefoonprovider!