FRITZ!Powerline 1240E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 1240E Service
This document is also available for the following products:

FRITZ!Powerline als powerline-brug configureren

Door FRITZ!Powerline te configureren als "powerline bridge", beschik je over draadloze toegang tot je thuisnetwerk en internettoegang op plekken waar het draadloze netwerk (WiFi) van je router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) niet toegankelijk is, of als de router geen mogelijkheden biedt voor een eigen draadloos netwerk. Daarnaast kun je een netwerkkabel gebruiken om een media-ontvanger voor IPTV, een gameconsole of andere netwerkapparaten zonder draadloze mogelijkheden te verbinden met FRITZ!Powerline en dus met je router.
Aangezien de verbinding tussen FRITZ!Powerline en de router tot stand komt via de elektriciteitsleiding in je huis, hoef je met dit type verbinding de twee apparaten niet rechtstreeks te verbinden met een kabel.

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype "powerline bridge"

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van FRITZ!Powerline.

Voorwaarden

• Een extra powerline-adapter (bijvoorbeeld FRITZ!Powerline-adapter) wordt verbonden met een LAN-poort van de FRITZ!Box via een netwerkkabel.

1 FRITZ!Powerline-adapters verbinden

2 Powerline-brug configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "Access to Home Network".
  2. Klik in het menu "Access to Home Network" op de knop "Change type of connection".
  3. Schakel de optie "Powerline bridge" in en klik op "Next".
  4. Selecteer welke IP-instellingen FRITZ!Powerline moet gebruiken en klik op "Next".
  5. Accepteer de naam van het draadloze netwerk (SSID), het type versleuteling en de netwerksleutel voor FRITZ!Powerline, of voer zelf een naam, bijvoorbeeld "FRITZ!WLAN-zolder", en netwerksleutel in.

LET OP!Voor optimale beveiliging gebruik je voor de draadloze netwerksleutel een lange combinatie van ten minste 16 tekens bestaande uit letters en cijfers.

Opmerking:Als je voor het draadloze netwerk van FRITZ!Powerline dezelfde naam en beveiligingsinstellingen gebruikt als voor de FRITZ!Box, kunnen je draadloze apparaten automatisch verbinding maken met het apparaat (bijvoorbeeld FRITZ!Box of FRITZ!Powerline) dat het sterkste signaal heeft (draadloos roaming). Niet alle draadloze apparaten ondersteunen draadloos roaming. Mocht je vragen hebben, raadpleeg dan de fabrikant van het draadloze apparaat. Alle FRITZ!WLAN-sticks ondersteunen draadloos roaming.

6. Klik op "Next" en vervolgens op "Finish" om de instellingen op te slaan.

Als je tot nu toe nog geen wachtwoord hebt ingesteld voor FRITZ!Powerline, importeert de adapter het wachtwoord en indien van toepassing de gebruikersnaam van de FRITZ!Box-gebruikersinterface, als het meest recente FRITZ!OS is geïnstalleerd op beide apparaten.

De powerline-adapters in het netwerk worden nu weergegeven op de pagina "Overview" van de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline in de sectie "Network".

3 Netwerkapparaat verbinden met FRITZ!Powerline

Gameconsoles, computers, smartphones of andere netwerkapparaten kunnen worden verbonden met FRITZ!Powerline via een netwerkkabel of het draadloze netwerk:

Netwerkapparaat verbinden met FRITZ!Powerline via een netwerkkabel

• Gebruik een netwerkkabel om het netwerkapparaat te verbinden met een LAN-poort van FRITZ!Powerline.

Netwerkapparaat verbinden met FRITZ!Powerline via draadloos netwerk