FRITZ!Powerline 1240E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 1240E Service
This document is also available for the following products:

Draadloos netwerk van FRITZ!Powerline wordt niet gevonden

Een notebook, smartphone, tablet of ander draadloos netwerkapparaat kan het draadloze netwerk (WiFi) van de FRITZ!Powerline-adapter niet vinden. Bij het zoeken naar draadloze netwerken wordt de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Powerline-adapter niet weergegeven.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Powerline-adapter.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 FRITZ!Powerline-adapter neemt de naam van het draadloze netwerk over in het Mesh-netwerk

In het Mesh-netwerk neemt de FRITZ!Powerline-adapter de draadloze instellingen over van de FRITZ!Box (Mesh Master). Als je draadloze netwerkapparaten uitsluitend wilt verbinden met het draadloze netwerk van de FRITZ!Powerline-adapter, schakel dan het overnemen van de instellingen uit het Mesh-netwerk uit en stel in de FRITZ!Powerline-adapter een afzonderlijke naam in voor het draadloze netwerk (SSID):

1. Schakel het overnemen van de instellingen van het Mesh-netwerk uit.
  2. Klik op "Wireless" (of "WLAN") in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline.
  3. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Radio Network".
  4. Voer in het invoerveld "Name of the wireless radio network (SSID)" een unieke naam in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  6. Configureer de draadloze verbinding met de FRITZ!Powerline-adapter opnieuw.

2 Draadloos netwerk inschakelen

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als de "WLAN"-led van de FRITZ!Powerline-adapter niet brandt:

1. Klik op "Wireless" (of "WLAN") in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline.
  2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Radio Network".
  3. Schakel de optie "Wireless radio network enabled" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 Draadloze netwerkadapter inschakelen

Sommige notebooks hebben een speciale schakelaar of toetscombinatie waarmee je de ingebouwde draadloze netwerkadapter kunt in- en uitschakelen:

• Schakel de draadloze netwerkadapter in van het draadloze netwerkapparaat dat je wilt verbinden met het draadloze netwerk van FRITZ!Powerline.

Opmerking:Informatie over het inschakelen krijg je van de fabrikant van het apparaat; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

4 Meest recente software van het draadloze netwerkapparaat installeren

1. Installeer de meest recente driver voor de draadloze netwerkadapter van de computer (bijvoorbeeld via Windows Update) of het meest recente besturingssysteem (bijvoorbeeld Android, iOS) voor het draadloze netwerkapparaat.

Opmerking:Informatie over de update krijg je van de fabrikant van het apparaat; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding. De nieuwste drivers voor FRITZ!WLAN Sticks vind je op onze downloadpagina.

5 FRITZ!Powerline-adapter optimaal plaatsen

1. Plaats de FRITZ!Powerline-adapter niet direct in de hoek van een kamer.
  2. Plaats de FRITZ!Powerline-adapter indien mogelijk op een plek met zo weinig mogelijk obstakels eromheen, d.w.z. niet direct achter of onder een obstakel zoals bijvoorbeeld een kast of een verwarming.
  3. Plaats de FRITZ!Powerline-adapter zodanig dat er zich zo min mogelijk obstakels bevinden tussen de adapter en de andere draadloze netwerkapparaten. Vooral objecten van metaal of waterhoudende objecten zoals bijvoorbeeld radiatoren, een koelkast en zelfs kamerplanten verminderen duidelijk de kwaliteit van het draadloze signaal.
  4. Plaats de FRITZ!Powerline-adapter niet in de buurt van andere zenders zoals bijvoorbeeld een magnetron, draadloze speakers of bluetoothapparaat.

6 Ander draadloos netwerkapparaat testen

1. Controleer of een ander draadloos netwerkapparaat het draadloze netwerk van de FRITZ!Powerline-adapter kan vinden.

Als het tweede draadloze netwerkapparaat het draadloze netwerk van de FRITZ!Powerline-adapter kan vinden, dan is het eerste draadloze netwerkapparaat mogelijk defect.