FRITZ!Powerline 1240E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 1240E Service

Fitbit weegschaal brengt geen draadloze verbinding tot stand

Een Aria draadloze weegschaal van Fitbit kan geen draadloze verbinding met FRITZ!Powerline tot stand brengen.

Oorzaak

• De weegschaal maakt gebruik van de verouderde draadloze standaard 802.11b. Deze is standaard uitgeschakeld in de FRITZ!Powerline WLAN-adapter, omdat de bruikbare doorvoercapaciteit van alle draadloze netwerkapparaten wordt gereduceerd als de 802.11b-ondersteuning is ingeschakeld; zelfs als geen enkel draadloos netwerkapparaat gebruik maakt van deze standaard.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van FRITZ!Powerline.

Draadloze standaard 802.11b in FRITZ!Box inschakelen

Als meerdere draadloze netwerkapparaten gebruikmaken van de draadloze standaard 802.11b en je deze daarom in het gehele thuisnetwerk wilt gebruiken, schakel je de standaard in de gebruikersinterface van je FRITZ!Box in. In de mesh WiFi past de FRITZ!Box de draadloze instellingen toe op alle verdere FRITZ!-producten in het thuisnetwerk.

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Channel".
  3. Schakel de optie "Adjust radio channel settings" in.
  4. Klik op "Additional Settings".
  5. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Wireless standard" of "Wireless standard 2,4 GHz" de standaard "802.11n+g+b".
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Draadloze standaard 802.11b in FRITZ!Powerline inschakelen

Als je de draadloze standaard 802.11b alleen binnen het draadloze bereik van FRITZ!Powerline wilt gebruiken, schakel je het overnemen van de instellingen door de FRITZ!Box uit en schakel je vervolgens de draadloze standaard in de gebruikersinterface van je FRITZ!Powerline WLAN-adapter in:

Overname van de instellingen uitschakelen

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik naast de afbeelding van de FRITZ!Powerline-adapter op de naam van het apparaat (in blauwe vetdruk) om hiervan de gebruikersinterface te openen.
  4. Voer in het nieuwe venster het wachtwoord van de FRITZ!Powerline-adapter in om jezelf aan de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline aan te melden.

Belangrijk:Als je geen afzonderlijk wachtwoord voor de FRITZ!Powerline-adapter hebt geconfigureerd, meld je dan aan met het wachtwoord of de gebruikersgegevens van je FRITZ!Box.

5. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "Access to Home Network".
  6. Schakel de optie "Adopt settings from the FRITZ!Box" uit.
  7. Klik op "Apply" om de instelling op te slaan.

Draadloze standaard 802.11b inschakelen

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Channel".
  3. Schakel de optie "Adjust radio channel settings" in.
  4. Klik op "Additional Settings".
  5. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Wireless standard" de standaard "802.11n+g+b".
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De weegschaal kan nu de draadloze verbinding met FRITZ!Powerline tot stand brengen.