FRITZ!Powerline 1240E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 1240E Service

FRITZ!Powerline-adapters met elkaar verbinden

Met FRITZ!Powerline kun je je thuisnetwerk uitbreiden via de elektriciteitsleiding door twee of meer powerline-adapters te verbinden met een powerlinenetwerk. Een van de powerline-adapters wordt dan verbonden met de FRITZ!Box, aan de andere powerline-adapters kun je computers, printers of andere netwerkapparaten aansluiten. De aangesloten netwerkapparaten kunnen zo in het thuisnetwerk worden geïntegreerd via de elektriciteitsleiding en bijvoorbeeld gebruikmaken van de internetverbinding van de FRITZ!Box.
De verbinding tussen de FRITZ!Powerline-adapters wordt versleuteld met een uniek wachtwoord (AES-128-Bit) en is daardoor beveiligd tegen onbevoegde toegang. Binnen een powerlinenetwerk moeten alle adapters hetzelfde wachtwoord gebruiken.

FRITZ!Powerline-adapters uit een set hebben in de uitleveringstoestand hetzelfde wachtwoord. De adapters kunnen meteen worden verbonden zonder extra instellingen te configureren.

Afzonderlijke FRITZ!Powerline-adapters hebben in de uitleveringstoestand een uniek wachtwoord. Om de adapters met elkaar te verbinden moet je alle adapters hetzelfde wachtwoord toekennen.

Voorwaarden / Beperkingen

• In een powerlinenetwerk dat uitsluitend bestaat uit powerline-adapters met minimaal 1000 Mbit/s powerline-gegevensdoorvoer, kunnen maximaal 64 powerline-adapters met elkaar worden verbonden.
  • In een powerlinenetwerk waarin ook powerline-adapters zijn geïntegreerd met minder dan 1000 Mbit/s powerline-gegevensdoorvoer, kunnen maximaal 16 of 12 powerline-adapters met elkaar worden verbonden. Het aantal powerline-adapters wordt gereduceerd tot 12 als FRITZ!Powerline 510E of 530E wordt gebruikt.

1 FRITZ!Powerline-adapters uit een set verbinden

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je FRITZ!Powerline-adapters uit een set gebruikt:

• Steek iedere FRITZ!Powerline-adapter in een wandcontactdoos. Om de powerlineverbinding te configureren gebruik je wandcontactdozen die zich in dezelfde ruimte bevinden.
    • De FRITZ!Powerline-adapters maken automatisch verbinding en de led voor de powerlineverbinding blijft continu branden.

2 Afzonderlijke FRITZ!Powerline-adapters verbinden

Alle adapters moeten hetzelfde wachtwoord gebruiken om afzonderlijke FRITZ!Powerline-adapters te verbinden en zo een powerline-netwerk te vormen, of om extra FRITZ!Powerline-adapters te integreren in een reeds bestaand powerline-netwerk:

1. Steek iedere FRITZ!Powerline-adapter in een wandcontactdoos. Om de powerlineverbinding te configureren gebruik je wandcontactdozen die zich in dezelfde ruimte bevinden.
  2. Houd gedurende 1 seconde de "Powerline  · Security"- of de "Connect"-knop ingedrukt op de FRITZ!Powerline-adapter die het wachtwoord moet overnemen van de tweede adapter.
    • Als de knop op de FRITZ!Powerline-adapter knippert, kun je de tweede adapter aanmelden.
  3. Druk binnen 2 minuten de "Powerline · Security"- of "Connect"-knop op de tweede FRITZ!Powerline-adapter.
    • De FRITZ!Powerline-adapters maken nu verbinding en de led voor de powerlineverbinding blijft continu branden.
  4. Steek de FRITZ!Powerline-adapters nu in een stopcontact naar keuze. Steek de adapters altijd rechtstreeks in een wandcontactdoos, niet in een stekkerdoos. Weerstanden en andere op de stekkerdoos aangesloten apparatuur beïnvloeden de powerlineverbinding.