FRITZ!Powerline 1260E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 1260E Service

Powerline-adapters worden niet weergegeven in het programma FRITZ!Powerline

Je powerline-adapters worden niet weergegeven in het programma FRITZ!Powerline. Hierbij geeft FRITZ!Powerline de melding "No powerline adapter is connected to this computer" weer. Er kan echter wel een powerline-verbinding worden gemaakt tussen de FRITZ!Powerline-adapters.

Voer de hier beschreven stappen na elkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 FRITZ!Powerline verbinden met de computer

• Sluit de computer waarop het programma FRITZ!Powerline is geïnstalleerd via een netwerkkabel aan op een LAN-poort van de FRITZ!Powerline-adapter.

2 Meest recente versie installeren van de FRITZ!Powerline

1. Als je FRITZ!Powerline voor Windows wilt downloaden, open je in een webbrowser onze internationale downloadsectie,
    • of,als je FRITZ!Powerline voor macOS wilt downloaden
  2. Selecteer de productgroep "FRITZ!Powerline" en vervolgens je product.
  3. Download het programma FRITZ!Powerline.
  4. Installeer FRITZ!Powerline op een computer die met een FRITZ!Powerline-adapter is verbonden via een netwerkkabel.

3 Firewall van de computer configureren

Opmerking:Een firewall is een beveiligingsprogramma, dat computers beschermt tegen aanvallen vanaf het internet en het inkomende en uitgaande gegevensverkeer beheert. Naast virusscanners zijn firewalls de belangrijkste programma's voor de beveiliging van je computer.
Informatie over het configureren van de firewall vind je in het handboek, of neem contact op met de fabrikant.

• Stel de configuratie van de firewall zo in dat de FRITZ!Powerline-software toegang heeft tot de powerline-adapters.