FRITZ!Powerline 1260E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 1260E Service
This document is also available for the following products:

FRITZ!Powerline als LAN-brug configureren

Door FRITZ!Powerline te configureren als "LAN-bridge" beschik je over draadloze toegang tot je thuisnetwerk en internettoegang op plekken waar het draadloze netwerk (WiFi) van je draadloze router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) niet toegankelijk is, of als je router geen mogelijkheden biedt voor een eigen draadloos netwerk. Aangezien de verbinding tussen FRITZ!Powerline en de draadloze router tot stand komt via een netwerkkabel, heb je geen extra powerline adapter nodig voor dit type verbinding.

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype LAN-brug

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van FRITZ!Powerline.

Voorwaarden

• FRITZ!Powerline bevindt zich op een plaats vanwaar een verbinding met de router mogelijk is via een netwerkkabel.

1 FRITZ!Powerline verbinden met router via een netwerkkabel

• Verbind FRITZ!Powerline via een netwerkkabel met een LAN-poort van de router.

2 Verbindingstype LAN-brug in FRITZ!Powerline configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "Access to Home Network".
  2. Klik in het menu "Access to Home Network" op de knop "Change type of connection".
  3. Schakel de optie "LAN bridge" in en klik op "Next".
  4. Selecteer welke IP-instellingen FRITZ!Powerline moet gebruiken en klik op "Next".
  5. Neem de vooraf ingestelde draadloze instellingen van de FRITZ!Powerline-adapter over of definieer je eigen draadloze instellingen en klik op "Next".

Belangrijk:Voor optimale beveiliging kies je een wachtwoord van minimaal 20 tekens en gebruik je een combinatie van hoofdletters en kleine letters (geen letters zoals ä, ë, ö, ü, é, í), cijfers en andere tekens.

Opmerking:Als FRITZ!Powerline en de draadloze router identieke draadloze instellingen gebruiken, kunnen draadloze netwerkapparaten automatisch verbinding maken met het draadloze netwerk met het sterkste signaal (draadloos roaming).

6. Klik op "Finish" om de instellingen op te slaan.

3 Apparaat met FRITZ!Powerline verbinden

Computers, smartphones en andere apparaten kun je zonder kabel verbinden met FRITZ!Powerline via het draadloze netwerk: