FRITZ!Powerline 1260E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 1260E Service
This document is also available for the following products:

FRITZ!Powerline via LAN met het thuisnetwerk verbinden

Verbind FRITZ!Powerline via LAN met je router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) om je thuisnetwerk met een enkele FRITZ!Powerline-adapter gemakkelijk en efficiënt uit te breiden. Omdat de powerline-adapter via een netwerkkabel is verbonden met de router, kan de adapter binnen en buiten het draadloze bereik van de FRITZ!Box worden geplaatst. Als alternatief kun je FRITZ!Powerline als powerlinebrug of draadloze brug gebruiken.

Opmerking:Als FRITZ!Powerline en de draadloze router identieke draadloze instellingen gebruiken, kunnen draadloze netwerkapparaten automatisch verbinding maken met het draadloze netwerk met de sterkste ontvangst (draadloos roaming).

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype LAN-brug

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van FRITZ!Powerline.

1 Fabrieksinstellingen van FRITZ!Powerline laden

Als je FRITZ!Powerline nieuw hebt verworven en nog geen instellingen hebt toegepast, is het niet nodig om de fabrieksinstellingen te laden:

2 FRITZ!Powerline met router verbinden

• Verbind FRITZ!Powerline met een netwerkkabel met een LAN-poort van de router.

3 FRITZ!Powerline als LAN-brug configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "Access to Home Network".
  2. Klik in het menu "Access to Home Network" op de knop "Change type of connection".
  3. Schakel de optie "LAN bridge" in en klik op "Next".
  4. Selecteer de IP-instellingen die de FRITZ!Powerline-adapter moet gebruiken en klik op "Next".
  5. Behoud de weergegeven draadloze instellingen voor de FRITZ!Powerline-adapter en klik op "Next".
  6. Klik op "Finish" om de instellingen op te slaan.

4 FRITZ!Powerline in de Mesh integreren

Als je FRITZ!Box Mesh ondersteunt, kun je de draadloze instellingen van de FRITZ!Box gemakkelijk met de knop overnemen. Vervolgens kun je alle functies van Mesh gebruiken.

1. Druk kort (gedurende ongeveer 1 seconde) op de verbindingsknop van FRITZ!Powerline. Nadat je de verbindingsknop hebt losgelaten, beginnen alle leds te knipperen.
    FRITZ!Powerline-modelVerbindingsknop
    FRITZ!Powerline 1260E Connect
    FRITZ!Powerline 1240E WLAN - WPS
    Powerline - Security
    FRITZ!Powerline 546E WLAN · WPS
    FRITZ!Powerline 540E
  2. Binnen 2 minuten: Druk op de verbindingsknop van de FRITZ!Box en houd deze ingedrukt tot de bevestigingsled kort gaat branden. Mogelijk gaan er ook andere leds kort branden.
    FRITZ!Box-modelVerbindingsknopBevestigingsled
    FRITZ!Box 7590, 7530 Connect / WPS Connect / WPS
    FRITZ!Box 7580, 4040, 3490 WPS Info
    FRITZ!Box 7560, 7362 SL WLAN Info
    FRITZ!Box 7490, 7430, 6490, 5491 WLAN WPS Info
    FRITZ!Box 6591, 6590 Connect / WPS Info
  3. Zodra FRITZ!Powerline in het Mesh-overzicht van de FRITZ!Box wordt weergegeven met het Mesh-pictogram , is de procedure voltooid.

5 Overnemen van de instellingen in FRITZ!Powerline uitschakelen

Als je in de FRITZ!Powerline-adapter je eigen draadloze instellingen wilt configureren, kun je het overnemen van de instellingen ook uitschakelen:

Voorbeeld:
Bij een FRITZ!Powerline-adapter die een kinderkamer voorziet van draadloos internet, moet het draadloze netwerk op gezette tijden automatisch worden uitgeschakeld. De draadloze netwerken van de Mesh Master en de andere Mesh Repeaters moeten op deze tijden echter beschikbaar blijven.

1. Klik op "Access to Home Network" in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline.
  2. Schakel de optie "Automatically adopt wireless LAN settings" uit.
  3. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Je kunt de FRITZ!Powerline-adapter nu met je eigen draadloze instellingen configureren.