FRITZ!Powerline 1260E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 1260E Service

FRITZ!Powerline via Wi-Fi met de FRITZ!Box verbinden

Verbind je FRITZ!Powerline-adapter via Wi-Fi met je FRITZ!Box om gemakkelijk en efficiënt het Wi-Fi-bereik van je thuisnetwerk uit te breiden. Bij gebruik van een FRITZ!Box met FRITZ!OS 7 of nieuwer wordt de FRITZ!Powerline-adapter automatisch geïntegreerd in het Mesh-netwerk, en in de gebruikersinterface van de Mesh Master weergegeven met het Mesh-pictogram . De FRITZ!Powerline-adapter neemt dan alle instellingen van de FRITZ!Box over, bijvoorbeeld de Wi-Fi-toegangsgegevens en de gasttoegang. Je draadloze netwerkapparaten brengen in het Mesh-netwerk automatisch een verbinding tot stand met het draadloze toegangspunt dat het beste Wi-Fi-signaal heeft.

Wijzigingen in het Mesh-netwerk kun je in het vervolg eenvoudig in de FRITZ!Box voornemen. De FRITZ!Box geeft de nieuwe instellingen automatisch door aan de FRITZ!Powerline-adapter. Als je dan toch nog eens toegang wilt krijgen tot de gebruikersinterface van de FRITZ!Powerline-adapter, meld je dan aan bij de FRITZ!Powerline-adapter met het wachtwoord van de FRITZ!Box.

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype Wi-Fi-bridge

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Powerline-adapter.

1 Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Powerline-adapter laden

Om de volgende maatregelen uit te kunnen voeren zoals beschreven, moet de FRITZ!Powerline-adapter zich in de fabrieksinstellingen bevinden:

1. Sluit de FRITZ!Powerline-adapter aan op een stopcontact.
  2. Wacht gedurende ca. 1 minuut tot de led "WLAN" blijft branden.
  3. Druk op het apparaat op de betreffende knop:
    modelToetsDuur
    FRITZ!Powerline 540E / 546E"WLAN/WPS" en "Powerline · Security"10 seconden
    FRITZ!Powerline 1240E"WLAN-WPS/Powerline · Security"15 seconden
    FRITZ!Powerline 1260E"Connect"15 seconden
  4. Tijdens het proces knipperen alle leds één keer. Zodra de "Power"-led of "WLAN"-led blijft branden, is het laden van de fabrieksinstellingen voltooid.

2 FRITZ!Powerline-adapter als Wi-Fi-bridge configureren

FRITZ!Powerline-adapter aansluiten

1. Verbind de FRITZ!Powerline-adapter met een netwerkkabel met een LAN-poort in je thuisnetwerk (bijvoorbeeld FRITZ!Box of FRITZ!Repeater).

Powerline-adapter configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "Access to Home Network". Als je naar een wachtwoord gevraagd wordt, gebruik je het wachtwoord voor de gebruikersinterface van de Mesh Master.
  2. Klik in het menu "Access to Home Network" op de knop "Change type of connection".
  3. Schakel de optie "Wireless bridge" in en klik op "Next".
  4. Selecteer in de lijst "Radio Networks (WLANs) Found" de naam (SSID) van de Mesh Master en klik op "Next".
  5. Stel de Wi-Fi-instellingen in en klik op "Next".
  6. Klik op "Finish" om de instellingen op te slaan.
  7. Zodra de "WLAN"-led van de FRITZ!Powerline-adapter blijft branden, is de configuratie voltooid.
  8. Verbreek de LAN-verbinding tussen de FRITZ!Powerline-adapter en Mesh Master.

3 FRITZ!Powerline-adapter met een druk op de knop in het Mesh-netwerk opnemen

Als je FRITZ!Box Mesh ondersteunt, kun je de instellingen van de FRITZ!Box gemakkelijk met een druk op de knop overnemen. Vervolgens kun je alle functies van Mesh gebruiken:

1. Druk kort (gedurende ongeveer 1 seconde) op de verbindingsknop van de FRITZ!Powerline-adapter en laat de knop weer los. Nadat je de verbindingsknop hebt losgelaten, beginnen alle leds te knipperen.
    FRITZ!Powerline-modelVerbindingsknop
    FRITZ!Powerline 1260EConnect
    FRITZ!Powerline 1240EWLAN - WPS
    Powerline - Security
    FRITZ!Powerline 546EWLAN · WPS
    FRITZ!Powerline 540E
  2. Binnen 2 minuten: Druk op de verbindingsknop van de Mesh Master en houd de knop ingedrukt tot de bevestigingsled oplicht. Mogelijk lichten er ook andere leds op.
    FRITZ!Box-modelVerbindingsknopBevestigingsled
    FRITZ!Box 7590, 7530, 6890, 6660Connect / WPSConnect / WPS
    FRITZ!Box 6591Connect / WPSWLAN / DECT
    FRITZ!Box 7490, 7430, 5490WLAN WPSWLAN / Info
    FRITZ!Box 6490WLAN WPSWLAN / DECT
    FRITZ!Box 7560WLANWLAN / DECT
    FRITZ!Box 7583, 7581WPSWLAN / Info
    FRITZ!Box 6820, 4040, 4020, 3490WPSWLAN
  3. De procedure is voltooid, zodra de Mesh Master de FRITZ!Powerline-adapter in het Mesh-overzicht weergeeft met het Mesh-pictogram .

4 FRITZ!Powerline-adapter optimaal plaatsen

Voor een optimale uitbreiding van het bereik moet de FRITZ!Powerline-adapter een snelle en stabiele Wi-Fi-verbinding met de Mesh Master hebben:

1. Plaats de FRITZ!Powerline-adapter zo dat de adapter het Wi-Fi-signaal van de FRITZ!Box (Mesh Master) in goede kwaliteit kan ontvangen. Tips voor het plaatsen vind je in de handleiding FRITZ!Powerline optimaal plaatsen.