FRITZ!Powerline 1260E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 1260E Service
This document is also available for the following products:

Toegang tot FRITZ!Powerline via internet

Je kunt ook toegang krijgen tot FRITZ!Powerline via internet. Op die manier kun je je powerlinenetwerk bewaken en beheren wanneer je niet thuis bent.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier zijn beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface.

Voorwaarden

1 Voorbereidingen

FRITZ!Powerline configureren

Om veiligheidsredenen heb je alleen toegang tot FRITZ!Powerline vanaf internet als de gebruikersinterface is beveiligd met een wachtwoord:

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "System".
  2. Klik in het menu "System" op "Password".
  3. Schakel de optie "Login with the FRITZ!Powerline password" in.
  4. Voer in het invoerveld "FRITZ!Powerline password" een wachtwoord naar keuze in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

FRITZ!Box configureren

De firewall van de FRITZ!Box beschermt alle apparaten binnen het FRITZ!Box-thuisnetwerk standaard tegen inkomende verbindingen en ongewenste gegevens vanuit internet. Om je FRITZ!Box toegankelijk te maken vanaf internet, moet je daarom eerst een MyFRITZ! Access configureren voor FRITZ!Powerline:

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Permit Access".
  3. Klik op het tabblad "Port Sharing" of "Port Forwarding".
  4. Klik op "Add Device for Sharing".
  5. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Device" de vermelding voor FRITZ!Powerline.
  6. Klik op "New Sharing".
  7. Schakel de optie "MyFRITZ! Access" in.
  8. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Application" de optie "HTTP-Server".
  9. Schakel "Enable sharing" in.
  10. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.
    • Nu wordt in de FRITZ!Box-gebruikersinterface onder "Internet > Permit Access > Port Sharing" het MyFRITZ!-adres weergegeven, waaronder FRITZ!Powerline vanuit internet toegankelijk is.
  11. Noteer het MyFRITZ!-adres van FRITZ!Powerline.

2 MyFRITZ!-adres gebruiken voor toegang tot FRITZ!Powerline

Je kunt het MyFRITZ!-adres nu gebruiken om de FRITZ!Powerline-gebruikersinterface te openen vanaf internet:

1. Open een webbrowser op een computer en roep het MyFRITZ!-adres op dat je eerder hebt genoteerd voor FRITZ!Powerline.
  2. Voer het wachtwoord in voor de gebruikersinterface wanneer je hiernaar wordt gevraagd.
    • De gebruikersinterface van FRITZ!Powerline wordt geopend.