FRITZ!Powerline 1260E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 1260E Service

Mesh met FRITZ!

Of het nu gaat om een groot appartement, een eengezinswoning of grote een tuin - soms is het draadloze netwerk van de FRITZ!Box alleen niet voldoende om elk hoekje in huis naadloos te dekken met het draadloze netwerk (WiFi). Niet alleen grote afstanden, maar ook ondoordringbare muren en interferentie veroorzakende materialen kunnen ervoor zorgen dat het WiFi-signaal in sommige kamers slecht of helemaal niet is te ontvangen.

Om in zo'n omgeving tóch overal en op volle snelheid te kunnen surfen, streamen en gamen, kun je je thuisnetwerk uitbreiden met extra FRITZ!-producten met draadloze functie, zoals bijvoorbeeld FRITZ!Repeater of FRITZ!Powerline. De Mesh-technologie van AVM voegt de afzonderlijke draadloze netwerken van de FRITZ!-producten samen tot één groot draadloos netwerk en zorgt ervoor dat je apparaten altijd en overal optimale toegang tot internet en het thuisnetwerk krijgen.

Centraal beheer van alle draadloze instellingen

Als centrale in het Mesh-netwerk (Mesh Master) geeft de FRITZ!Box de draadloze instellingen, zoals bijvoorbeeld toegangsgegevens, gasttoegang of tijdschakeling, automatisch door aan alle andere FRITZ!-producten in het thuisnetwerk (Mesh Repeater). Hierdoor hoef je slechts één verbinding met het draadloze netwerk te configureren op je smartphones, tablets en notebooks om via elk van je FRITZ!-producten toegang te krijgen tot het thuisnetwerk en de internettoegang van je FRITZ!Box.

Mesh WiFi Steering voor optimale prestaties

Mesh WiFi steering optimaliseert de prestatie van het hele thuisnetwerk. De FRITZ!Box stuurt als Mesh Master draadloze netwerkapparaten automatisch naar het draadloze toegangspunt met de beste draadloze ontvangst, en stuurt draadloze netwerkapparaten die de 2,4- en 5GHz-frequentieband ondersteunen altijd naar de frequentieband met de beste prestaties.

Centraal overzicht voor thuis- en gastnetwerk

Het Mesh-overzicht van je FRITZ!Box laat je altijd zien welke apparaten in het thuis- en gastnetwerk er op dat moment actief zijn, hoe deze met elkaar zijn verbonden en welke overdrachtssnelheden beschikbaar zijn voor de afzonderlijke verbindingen. En als er voor een FRITZ!-product een update beschikbaar is, kun je die met één muisklik rechtstreeks via het Mesh-overzicht installeren.

Afb.: Mesh-overzicht in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box

Mesh-functies voor telefonie en smarthome

Bij gebruik van een extra FRITZ!Box als Mesh Repeater kun je het telefoonnummer van de Mesh Master ook gebruiken met telefoons die zijn verbonden met de Mesh Repeater en met deze telefoons gebruikmaken van een gezamenlijk telefoonboek. Smarthome-apparaten die zijn verbonden met de Mesh Repeater worden centraal geconfigureerd en aangestuurd via de Mesh Master. Zo kunnen bijvoorbeeld met de Mesh Master verbonden smarthome-apparaten en met de Mesh Repeater verbonden smarthome-apparaten tot een groep worden samengevoegd en vervolgens samen worden geschakeld.

Flexibele koppeling via draadloos netwerk, powerline of LAN

Snelle draadloze verbindingen met FRITZ!-producten vereisen dat gegevens snel worden doorgestuurd binnen het thuisnetwerk. Om dit te garanderen maakt Mesh met FRITZ! gebruik van innovatieve technologieën en alle beschikbare overdrachtsmedia:

• FRITZ!Repeaters die dualband ondersteunen, zorgen er met intelligent crossband repeating voor dat de gegevens via het draadloze netwerk zonder snelheidsverlies worden doorgestuurd naar de FRITZ!Box.
  • FRITZ!Repeaters die triband ondersteunen, zijn via een eigen 5GHz-frequentieband verbonden met de FRITZ!Box en zorgen voor stabiele verbindingen met een hoge doorvoercapaciteit.
  • FRITZ!Powerline-adapters met draadloze functionaliteit worden via de elektriciteitsleiding met gigabitsnelheid geïntegreerd in het thuisnetwerk en kunnen daardoor ook worden gebruikt buiten het draadloze bereik van de FRITZ!Box.
  • Alle FRITZ!-producten met LAN-poort kunnen ook via netwerkbekabeling worden verbonden met het thuisnetwerk en dus ook onafhankelijk van het draadloze bereik van de FRITZ!Box worden geplaatst.

Mesh met FRITZ! ondersteunt bovendien het in serie schakelen (cascaderen) van FRITZ!-producten. Zo kun je bijvoorbeeld een FRITZ!Repeater via het draadloze netwerk ook verbinden met een andere Mesh Repeater in je thuisnetwerk en integreren in het Mesh-netwerk.

Eenvoudige configuratie met een druk op de knop

Het is kinderspel om een nieuw FRITZ!-product in het Mesh-netwerk te integreren: Je hoeft alleen maar op de FRITZ!Box (Mesh Master) én op het nieuwe FRITZ!-product op de "Connect"- of "WPS"-knop te drukken - en klaar!

Het is nu nog makkelijker om automatisch de draadloze verbinding per WPS te configureren: Druk gewoon op de "Connect"- of "WPS"-knop van een willekeurig FRITZ!-product in je thuisnetwerk en je kunt elke smartphone, tablet of notebook die WPS ondersteunt, snel en eenvoudig verbinden met je draadloze netwerk.