FRITZ!Powerline 1260E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 1260E Service

FRITZ!Powerline via LAN met router van een andere fabrikant verbinden

Verbind je FRITZ!Powerline-adapter via LAN met je router om je thuisnetwerk snel en eenvoudig uit te breiden met een extra accesspoint (draadloos toegangspunt). Zo heb je ook buiten het draadloze bereik (WiFi) van je router optimale draadloze ontvangst en highspeed-verbindingen met internet en het thuisnetwerk.

Als je in de FRITZ!Powerline-adapter dezelfde draadloze instellingen gebruikt als in de draadloze router, maken je draadloze netwerkapparaten automatisch verbinding met het draadloze netwerk met de sterkste ontvangst (draadloos roaming).

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype LAN-brug

1 Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Powerline-adapter laden

Om de volgende maatregelen uit te kunnen voeren zoals beschreven, moet de FRITZ!Powerline-adapter zich in de fabrieksinstellingen bevinden:

1. Druk op het apparaat op de betreffende knop:
    modelToetsDuur
    FRITZ!Powerline 540E / 546E "WLAN/WPS" en "Powerline · Security" 10 seconden
    FRITZ!Powerline 1240E "WLAN-WPS/Powerline · Security" 15 seconden
    FRITZ!Powerline 1260E "Connect" 15 seconden
  2. Tijdens het proces knipperen alle leds één keer. Zodra de "Power"-led of "WLAN"-led blijft branden, is het laden van de fabrieksinstellingen voltooid.

2 FRITZ!Powerline-adapter met router verbinden

1. Verbind de FRITZ!Powerline-adapter met een netwerkkabel met een LAN-poort van de router.

3 FRITZ!Powerline-adapter als LAN-brug configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "Access to Home Network".
  2. Klik in het menu "Access to Home Network" op de knop "Change type of connection".
  3. Schakel de optie "LAN bridge" in en klik op "Next".
  4. Selecteer de IP-instellingen die de FRITZ!Powerline-adapter moet gebruiken en klik op "Next".
  5. Neem de vooraf ingestelde draadloze instellingen van de FRITZ!Powerline-adapter over of definieer je eigen draadloze instellingen en klik op "Next".
  6. Klik op "Finish" om de instellingen op te slaan.

4 Draadloze instellingen van de FRITZ!Powerline-adapter aanpassen

De router en FRITZ!Powerline-adapter kunnen gebruikmaken van dezelfde of verschillende namen voor het draadloze netwerk (SSID) en van verschillende beveiligingsinstellingen voor het aanmelden van draadloze netwerkapparaten.

Gebruik in de FRITZ!Powerline-adapter dezelfde draadloze instellingen als in de router, zodat je draadloze apparaten zich altijd automatisch aanmelden bij het draadloze netwerk met de sterkste ontvangst (draadloos roaming).

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "Wireless" (of "WLAN").
  2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Radio Network".
  3. Voer in het invoerveld "Name of the wireless radio network (SSID)" de naam in van het draadloze netwerk van de router.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  5. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Security".
  6. Klik op het tabblad "Encryption".
  7. Voer in het invoerveld "Network key" de draadloze netwerksleutel in van de router.
  8. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.