FRITZ!Powerline 1260E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 1260E Service

FRITZ!Powerline via draadloos netwerk met router van een andere fabrikant verbinden

Verbind je FRITZ!Powerline-adapter via het draadloze netwerk (WiFi) met je router om gemakkelijk en efficiënt het draadloze bereik van je thuisnetwerk uit te breiden. De FRITZ!Powerline-adapter neemt dan de toegangsgevens van het draadloze netwerk van de router over en kan meteen worden gebruikt door alle draadloze netwerkapparaten in het thuisnetwerk.

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype draadloze brug

1 Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Powerline-adapter laden

Om de volgende maatregelen uit te kunnen voeren zoals beschreven, moet de FRITZ!Powerline-adapter zich in de fabrieksinstellingen bevinden:

1. Druk op het apparaat op de betreffende knop:
    modelToetsDuur
    FRITZ!Powerline 540E / 546E "WLAN/WPS" en "Powerline · Security" 10 seconden
    FRITZ!Powerline 1240E "WLAN-WPS/Powerline · Security" 15 seconden
    FRITZ!Powerline 1260E "Connect" 15 seconden
  2. Tijdens het proces knipperen alle leds één keer. Zodra de "Power"-led of "WLAN"-led blijft branden, is het laden van de fabrieksinstellingen voltooid.

2 FRITZ!Powerline-adapter met router verbinden

1. Verbind de FRITZ!Powerline-adapter met een netwerkkabel met een LAN-poort van de router.

3 FRITZ!Powerline-adapter als draadloze brug configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "Access to Home Network".
  2. Klik in het menu "Access to Home Network" op de knop "Change type of connection".
  3. Schakel de optie "Wireless bridge" in en klik op "Next".
  4. Selecteer in de lijst "Radio Networks (WLANs) Found" de naam (SSID) van je router en klik op "Next".
  5. Definieer de draadloze instellingen en klik op "Next".
  6. Klik op "Finish" om de instellingen op te slaan.
  7. Zodra de "WLAN"-led van de FRITZ!Powerline-adapter blijft branden, is de configuratie voltooid.
  8. Verbreek de LAN-verbinding tussen de FRITZ!Powerline-adapter en router.

4 FRITZ!Powerline-adapter optimaal plaatsen

1. Plaats de FRITZ!Powerline-adapter op een plek waar de adapter het draadloze signaal van je thuisnetwerk in goede kwaliteit kan ontvangen.