FRITZ!Powerline 1260E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 1260E Service

Naam van het draadloze netwerk (SSID) van FRITZ!Powerline wijzigen

In de fabrieksinstellingen gebruikt FRITZ!Powerline een vooraf ingestelde naam voor het draadloze netwerk (SSID). Als je een unieke naam wilt gebruiken voor je draadloze netwerk, kun je deze naam gemakkelijk wijzigen.

We raden aan om identieke namen te gebruiken voor de draadloze netwerken in je thuisnetwerk. Hierdoor is het voor draadloze netwerkapparaten makkelijker om tussen de draadloze netwerken te wisselen (draadloos roaming). Als je FRITZ!Powerline gebruikt in de modus "draadloze brug", moet je eerst de naam van het draadloze netwerk van de draadloze router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) wijzigen, omdat alle draadloze verbindingen opnieuw moeten worden geconfigureerd na het wijzigen van de netwerknaam.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van FRITZ!Powerline.

1 Naam van het draadloze netwerk (SSID) wijzigen

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "Wireless" ("WLAN").
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Network".
  3. Voer in de invoervelden "Name of the wireless radio network (SSID)" een unieke naam in voor de 2,4- en de 5GHz-frequentieband, zonder speciale tekens.

Opmerking:Wij raden aan om identieke namen te gebruiken voor het draadloze netwerk van beide frequentiebanden, zodat FRITZ!Powerline afzonderlijke draadloze netwerkapparaten automatisch naar de meest geschikte frequentieband kan sturen (band steering).