FRITZ!Powerline 1260E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 1260E Service

Draadloze verbinding met FRITZ!Powerline configureren per WPS

Computers, netwerkprinters en andere draadloze netwerkapparaten die de WPS-methode (Wi-Fi Protected Setup) ondersteunen, kun je snel en eenvoudig met een druk op de knop verbinden met het draadloze netwerk (WiFi) van de FRITZ!Powerline-adapter. Tijdens deze procedure worden de versleutelingsinstellingen van de FRITZ!Powerline-adapter veilig overgedragen naar het draadloze netwerkapparaat en daar permanent opgeslagen.

De FRITZ!Powerline-adapter ondersteunt WPS conform de PBC-methode (Push Button Configuration).

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Powerline-adapter.

1 WPS in FRITZ!Powerline-adapter inschakelen

In de fabrieksinstellingen is WPS ingeschakeld. Als je de draadloze instellingen van de FRITZ!Powerline-adapter hebt gewijzigd, configureer dan de volgende instellingen:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Security".
  3. Klik op het tabblad "WPS Quick Connection".
  4. Schakel WPS in.
  5. Selecteer "Push-Button method (WPS-PBC, Push Button Configuration)" en klik op "Start WPS".

2 Draadloze verbinding met de FRITZ!Powerline-adapter tot stand brengen

Windows 10

1. Klik in de taakbalk van Windows op "Start" en vervolgens op "Instellingen" .
  2. Klik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet" en vervolgens op "Wi-Fi".
  3. Klik in de lijst met beschikbare netwerken op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Powerline-adapter en klik vervolgens op "Verbinding maken".
    • Het veld "Voer de netwerkbeveiligingssleutel in" wordt weergegeven:

Afb.: Een draadloze verbinding tot stand brengen per WPS (Windows 10)

Belangrijk:Als het bericht "U kunt ook verbinding maken door op de knop..." niet wordt weergegeven, wordt WPS niet ondersteund door de computer. Voer in dit geval de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Powerline-adapter in.

4. Druk kort op de "WLAN·WPS"-knop van de FRITZ!Powerline-adapter en laat de knop weer los. Nadat je de knop hebt losgelaten, beginnen alle leds te knipperen:

Afb.: WPS inschakelen

5. Bevestig de vraag "Wilt u dat uw pc op dit netwerk kan worden gevonden door andere pc’s en apparaten?" door op "Ja" te klikken.

De draadloze verbinding wordt nu tot stand gebracht.

Windows 8

1. Druk op de toetscombinatie Windows-toets + C.
    • De Windows-sidebar wordt nu geopend.
  2. Klik in de Windows-sidebar op "Instellingen" en vervolgens op het pictogram voor het draadloze netwerk .
  3. Klik in de lijst met beschikbare netwerken op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Powerline-adapter en klik vervolgens op "Verbinding maken".
    • Het veld "Voer de netwerkbeveiligingssleutel in" wordt weergegeven:

Afb.: Een draadloze verbinding tot stand brengen per WPS (Windows 8)

Belangrijk:Als het bericht "U kunt ook verbinding maken door op de knop..." niet wordt weergegeven, wordt WPS niet ondersteund door de computer. Voer in dit geval de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Powerline-adapter in.

4. Druk kort op de "WLAN·WPS"-knop van de FRITZ!Powerline-adapter en laat de knop weer los. Nadat je de knop hebt losgelaten, beginnen alle leds te knipperen:

Afb.: WPS inschakelen

5. Klik op het antwoord "Ja, schakel delen en verbinding maken met apparaten in".

De draadloze verbinding wordt nu tot stand gebracht en de veldsterkte wordt weergegeven door het pictogram voor het draadloze netwerk .

Windows 7

1. Klik op het pictogram voor het draadloze netwerk in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
  2. Klik in de lijst met beschikbare netwerken op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Powerline-adapter en klik vervolgens op "Verbinding maken".
    • Het venster "Verbinding met een netwerk maken" verschijnt:

Afb.: Een draadloze verbinding tot stand brengen per WPS (Windows 7)

• Belangrijk:Als het bericht "U kunt ook verbinding maken door op de knop..." niet wordt weergegeven, wordt WPS niet ondersteund door de computer. Voer in dit geval de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Powerline-adapter in.

3. Druk kort op de "WLAN·WPS"-knop van de FRITZ!Powerline-adapter en laat de knop weer los. Nadat je de knop hebt losgelaten, beginnen alle leds te knipperen:

Afb.: WPS inschakelen

• Belangrijk:Soms wordt ten onrechte het bericht "Er kan geen verbinding worden gemaakt met dit netwerk" weergegeven, terwijl de draadloze verbinding wel tot stand is gebracht. Klik dan op de knop "Annuleren" om het berichtvenster te sluiten.

De draadloze verbinding wordt nu tot stand gebracht en de veldsterkte wordt weergegeven door het pictogram voor het draadloze netwerk .

Android

1. Tik op "Instellingen" in het startscherm van het Androidapparaat.
  2. Tik in het menu "Instellingen" op "Wi-Fi".
  3. Tik op de knop en vervolgens op "Geavanceerd".
  4. Tik op "Verbinding WPS-drukknop".
    • Het venster "WPS instellen" wordt weergegeven:

Afb.: WPS instellen

5. Druk kort op de "WLAN·WPS"-knop van de FRITZ!Powerline-adapter en laat de knop weer los. Nadat je de knop hebt losgelaten, beginnen alle leds te knipperen:

Afb.: WPS inschakelen

6. Tik op "OK" op je Androidtoestel.

De draadloze verbinding wordt nu tot stand gebracht en de veldsterkte wordt weergegeven door het pictogram voor het draadloze netwerk .

Opmerking:Draadloze verbindingen kun je snel en gemakkelijk tot stand brengen per WPS met FRITZ!App WLAN.

Andere draadloze netwerkapparaten (bijvoorbeeld netwerkprinter, draadloos muzieksysteem)

1. Druk kort op de "WLAN·WPS"-knop van de FRITZ!Powerline-adapter en laat de knop weer los. Nadat je de knop hebt losgelaten, beginnen alle leds te knipperen:

Afb.: WPS inschakelen

2. Gebruik je draadloze netwerkapparaat om te zoeken naar draadloze netwerken in de buurt.

Opmerking:Informatie over het tot stand brengen van de draadloze verbinding vind je in de handleiding of krijg je van de fabrikant van het draadloze netwerkapparaat.

3. Selecteer de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Powerline-adapter en start WPS volgens de PBC-methode (Push Button Configuration).

Nu wordt de draadloze verbinding geconfigureerd en tot stand gebracht.