FRITZ!Powerline 1260E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 1260E Service
Not your product?

FRITZ!OS van de FRITZ!Powerline-adapter bijwerken

FRITZ!OS is de software die op de FRITZ!Powerline-adapter is geïnstalleerd en alle functies van het apparaat bestuurt. Wij stellen regelmatig nieuwe versies van FRITZ!OS ter beschikking, waarmee de functies van je adapter worden uitgebreid.

Er zijn diverse manieren om het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Powerline-adapter te installeren:

• Online-update via de gebruikersinterface van FRITZ!Box of FRITZ!Powerline

Opmerking:Met de "Online Update"-functie kun je het recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Powerline-adapter snel en gemakkelijk installeren. In sommige gevallen is echter geen "online-update" mogelijk, bijvoorbeeld wanneer de FRITZ!Powerline-adapter geen verbinding heeft met internet. In dit geval kun je de update handmatig uitvoeren.

• Handmatige update via de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline
  • Update via het programma FRITZ!Powerline

1 Online-update uitvoeren

FRITZ!OS kun je via de gebruikersinterface van de FRITZ!Box of via de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline bijwerken:

FRITZ!OS via gebruikersinterface van de FRITZ!Box bijwerken

Als je in je thuisnetwerk een FRITZ!Box met FRITZ!OS-versie 6.20 (of nieuwer) gebruikt, kun je de update installeren via de gebruikersinterface van de FRITZ!Box:

Opmerking:De FRITZ!OS-versie van de FRITZ!Box wordt weergegeven in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op de pagina "Overview".

1. Verbind de FRITZ!Powerline-adapter waarvoor je de update wenst te installeren via de netwerkkabel met je FRITZ!Box.
  2. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  3. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  4. Klik bij de powerline-adapter, waarvoor je de update wilt installeren, op "Perform Update".
  5. Herhaal de stappen 1.-4. voor elke extra FRITZ!Powerline-adapter.

FRITZ!OS via gebruikersinterface van FRITZ!Powerline bijwerken

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "System".
  2. Klik in het menu "System" op "Update".
  3. Klik op "Find New FRITZ!OS".
  4. Als een nieuwe versie wordt gevonden, wordt de knop "Start Update" weergegeven. Klik op het knop om de update te starten.

2 Handmatige update uitvoeren

FRITZ!OS-bestand downloaden

1. Open in een webbrowser ftp://ftp.avm.de/fritz.box/.
  2. Navigeer naar de map voor jouw FRITZ!Powerline-model.
  3. Download het recente FRITZ!OS-bestand met de bestandsextensie ".image".

Meest recente FRITZ!OS installeren

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "System".
  2. Klik in het menu "System" op "Update".
  3. Klik op het tabblad "FRITZ!OS File".
  4. Klik op de knop "Save settings".

Opmerking:Sla je FRITZ!Powerline-instellingen opnieuw op onder "System > Backup" direct nadat de installatie is voltooid. Op die manier kun je altijd gemakkelijk een werkende configuratie herstellen.

5. Klik op de knop "Browse...".
  6. Selecteer het FRITZ!OS-bestand dat je hebt gedownload (imagebestand) en klik op de knop "Openen".
  7. Klik op de knop "Start Update".

3 FRITZ!OS via FRITZ!Powerline bijwerken

FRITZ!Powerline downloaden en installeren

Meest recente FRITZ!OS voor FRITZ!Powerline installeren

1. Verbind een computer waarop het programmaFRITZ!Powerline is geïnstalleerd met het FRITZ!Powerline-netwerk.
  2. Start het programma FRITZ!Powerline.
  3. Beweeg de muisaanwijzer over het symbool van de FRITZ!Powerline-adapter waarvan je de firmware wilt bijwerken.
    • Er wordt een informatievenster geopend met de melding dat er een update beschikbaar is (zie afb.).

Belangrijk:Als "Update available..." niet wordt weergegeven, dan is de meest recente versie al geïnstalleerd voor die FRITZ!Powerline-adapter.

Afb.:Informatievenster van de FRITZ!Powerline-adapter

4. Klik op "Update available..." en volg de instructies op het scherm.
    • De update wordt nu geïnstalleerd voor deze FRITZ!Powerline-adapter.
  5. Herhaal de stappen 3. - 4. voor alle andere FRITZ!Powerline-adapters.