FRITZ!Powerline 510E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 510E Service

Programma FRITZ!Powerline geeft powerline-adapter niet weer

In het programma FRITZ!Powerline worden geen of niet alle powerline-adapters van het FRITZ!Powerline-netwerk weergegeven. Mogelijk geeft FRITZ!Powerline de melding "No powerline adapter is connected to this computer" weer.

Voer de hier beschreven stappen na elkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 Computer rechtstreeks met powerline-adapter verbinden

FRITZ!Powerline geeft alleen powerline-adapters aan die rechtstreeks met de computer of de FRITZ!Box zijn verbonden. Powerline-adapters die via een Mesh Repeater met de FRITZ!Box zijn verbonden, kan FRITZ!Powerline niet weergegeven. Voer de volgende maatregelen alleen uit als de powerline-adapters achter een Mesh Repeater niet worden weergegeven:

1. Verbind een computer, waarop het programma FRITZ!Powerline is geïnstalleerd, rechtstreeks met een netwerkkabel met een powerline-adapter die niet wordt weergegeven in FRITZ!Powerline.

2 Meest recente versie van het programma FRITZ!Powerline installeren

1. Open in een webbrowser onze downloadpagina.
  2. Selecteer de productgroep "FRITZ!Powerline" en vervolgens je product.
  3. Download het programma FRITZ!Powerline voor het besturingssysteem van je computer.
  4. Installeer FRITZ!Powerline op een computer die via de FRITZ!Box via een netwerkkabel is verbonden met een FRITZ!Powerline-adapter.

3 Meest recente firmware van de FRITZ!Powerline-adapter installeren

1. Installeer op de FRITZ!Powerline-adapter de meest recente firmware.

4 Firewall van de computer configureren

Opmerking:Een firewall is een beveiligingsprogramma dat computers beschermt tegen aanvallen vanaf het internet en het inkomende en uitgaande gegevensverkeer beheert. Naast virusscanners zijn firewalls de belangrijkste programma's voor de beveiliging van je computer.
Informatie over het configureren van de firewall vind je in de handleiding of neem contact op met de fabrikant.

1. Stel de configuratie van de firewall zo in dat verbindingen van het programma FRITZ!Powerline met de powerline-adapters zijn toegestaan.