FRITZ!Powerline 510E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 510E Service
Not your product?

FRITZ!Powerline-netwerk instellen

Met FRITZ!Powerline kun je alle netwerkapparaten (bijvoorbeeld FRITZ!Box, een computer, Blu-ray-speler) met elkaar verbinden via de bekabeling van je huis. Ter beveiliging van het powerline-netwerk tegen onbevoegde gebruikers wordt alle communicatie tussen FRITZ!Powerline-adapters versleuteld met een uniek netwerkwachtwoord (128-bits AES-sleutel). Alle adapters moeten hetzelfde netwerkwachtwoord gebruiken om FRITZ!Powerline-adapters te verbinden in een netwerk.

Bij levering gebruiken de FRITZ!Powerline-adapters van een set hetzelfde netwerkwachtwoord. De adapters zijn meteen klaar voor gebruik en je hoeft geen extra instellingen te configureren.

Elke FRITZ!Powerline-adapter wordt geleverd met een uniek netwerkwachtwoord. Alle adapters moeten hetzelfde netwerkwachtwoord gebruiken om een verbonden netwerk te kunnen vormen.

Vereisten / Beperkingen

• Een powerline-netwerk kan bestaan uit maximaal 16 powerline-adapters.

1 FRITZ!Powerline-adapters van een set verbinden

Voer de volgende stap uit als je FRITZ!Powerline-adapters van een set gebruikt:

1. Sluit de eerste FRITZ!Powerline-adapter aan op een stopcontact in de buurt van je router (bijvoorbeeld FRITZ!Box).
  2. Sluit de tweede FRITZ!Powerline-adapter aan op een stopcontact in de buurt van het netwerkapparaat (bijvoorbeeld een computer, gameconsole, televisie) dat je wilt aansluiten op de router.
    • De FRITZ!Powerline-adapters worden automatisch met elkaar verbonden. De lampjes "Powerline(/Security)" op beide adapters blijven branden zodra de FRITZ!Powerline-adapters met elkaar zijn verbonden in een netwerk.

2 Afzonderlijke FRITZ!Powerline-adapters verbinden

Alle adapters moeten hetzelfde netwerkwachtwoord gebruiken om afzonderlijke FRITZ!Powerline-adapters te verbinden en zo een powerline-netwerk te vormen of om extra FRITZ!Powerline-adapters te integreren in een reeds bestaand powerline-netwerk:

1. Sluit de FRITZ!Powerline-adapter(s) aan op een stopcontact.

Opmerking:Sluit de powerline-adapters bij de configuratie aan op stopcontacten die niet te ver van elkaar verwijderd zijn, zodat je de adapters kunt verbinden over een korte afstand. Zodra ze zijn verbonden om een netwerk te vormen, kun je ze op de stroomvoorziening aansluiten op de plek waar je wilt.

2. Druk op de FRITZ!Powerline-adapter die het netwerkwachtwoord gaat ontvangen, de betreffende knop in om de ontvangst van het netwerkwachtwoord te initiëren:
    • Als je een FRITZ!Powerline-adapter hebt met een of meer knoppen op de basis van het apparaat:
      • Houd de knop "Security" een seconde ingedrukt.
    • Het lampje "Powerline" op de adapter knippert.
    • Als je een FRITZ!Powerline-adapter hebt met knoppen op de voorkant van het apparaat:
      • Houd de knop "Powerline(/Security)" een seconde ingedrukt.
    • Het lampje "Powerline(/Security)" op de adapter knippert.
  3. Druk binnen twee minuten op de betreffende knop op de FRITZ!Powerline-adapter die het netwerkwachtwoord gaat doorgeven:
    • Als je een FRITZ!Powerline-adapter hebt met een of meer knoppen op de basis van het apparaat:
      • Houd de knop "Security" een seconde ingedrukt.
    • Als je een FRITZ!Powerline-adapter hebt met knoppen op de voorkant van het apparaat:
      • Houd de knop "Powerline(/Security)" een seconde ingedrukt.
  4. Herhaal de stappen 1 – 3 voor alle andere FRITZ!Powerline-adapters die je wilt integreren in het powerline-netwerk.
    • De lampjes "Powerline(/Security)" op alle adapters blijven branden zodra de FRITZ!Powerline-adapters met elkaar zijn verbonden in een netwerk.