FRITZ!Powerline 530E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 530E Service

FRITZ!Powerline-adapters met elkaar verbinden

De verbinding van FRITZ!Powerline-adapters binnen een powerlinenetwerk wordt versleuteld met een wachtwoord (AES-128-Bit) en is daardoor beveiligd tegen onbevoegde toegang. Om ervoor te zorgen dat de powerline-adapters met elkaar kunnen communiceren, moet je hetzelfde wachtwoord gebruiken.

Wanneer je de FRITZ!Powerline-adapters als set hebt aangeschaft, hebben deze in de fabrieksinstellingen al hetzelfde netwerkwachtwoord en verbinden zich automatisch met elkaar. Losse FRITZ!Powerline-adapters hebben in de fabrieksinstellingen elk een uniek netwerkwachtwoord dat je moet aanpassen om de powerline-adapters met elkaar te verbinden.

Voorwaarden / Beperkingen

• Het powerlinenetwerk kan uit maximaal 12 powerline-adapters bestaan.

Netwerkwachtwoord aanpassen

Pas het netwerkwachtwoord gemakkelijk en snel aan met een druk op de knop. De FRITZ!Powerline-adapters worden dan automatisch met elkaar verbonden:

Opmerking:FRITZ!Powerline-adapters detecteren automatisch of deze al in een powerlinenetwerk zijn opgenomen, of dat deze zich bij het netwerk moeten aansluiten. Daarom maakt het niet uit of je eerst op de knop voor de powerlineverbinding drukt op een powerline-adapter die al in het netwerk is opgenomen of op een powerline-adapter die nog moet worden toegevoegd.

1. Steek de FRITZ!Powerline-adapters voor de configuratie eerst in een contactdoos in dezelfde ruimte.
  2. Als je een FRITZ!Powerline-adapter met draadloze functie gebruikt, wacht dan ca. 1 minuut tot de "WLAN"-led blijft branden.
  3. Druk kort op de knop "Security" of "Powerline · Security" of "Connect" op de FRITZ!Powerline-adapters.
  4. Nadat je de knop hebt losgelaten, knippert de "Power"-led. Afhankelijk van het model FRITZ!Powerline, knipperen tegelijkertijd nog verschillende andere leds.
  5. Zodra de "Powerline"-led blijft branden, is de procedure afgesloten en zijn de FRITZ!Powerline-adapter met elkaar verbonden.
  6. Steek de FRITZ!Powerline-adapter nu in een contactdoos naar keuze.

Opmerking:Gebruik powerline-adapters altijd rechtstreeks in een wandcontactdoos en niet in een stekkerdoos, omdat de extra weerstand en de interferentie van andere apparaten die op de contactdoos zijn aangesloten, de powerlineverbinding beïnvloeden.

7. Herhaal de stappen 3 - 6 voor de andere FRITZ!Powerline-adapters die aan het netwerk moeten worden toegevoegd.