FRITZ!Powerline 530E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 530E Service

FRITZ!Powerline-adapters met elkaar verbinden

De verbinding van de FRITZ!Powerline-adapters binnen een powerlinenetwerk wordt versleuteld met een wachtwoord (AES-128-Bit) en is daardoor beveiligd tegen onbevoegde toegang. Je moet hetzelfde wachtwoord gebruiken, zodat de adapters met elkaar kunnen communiceren.

Wanneer je de FRITZ!Powerline-adapters als set hebt gekocht, hebben deze in de fabrieksinstellingen al hetzelfde netwerkwachtwoord en verbinden zich automatisch met elkaar. Losse powerline-adapters hebben in de fabrieksinstellingen elk een uniek netwerkwachtwoord dat je moet aanpassen om de adapters met elkaar te verbinden.

Voorwaarden / Beperkingen

• Het powerlinenetwerk kan uit maximaal 12 adapters bestaan.

Netwerkwachtwoord aanpassen

Pas het netwerkwachtwoord gemakkelijk en snel aan met een druk op de knop. De FRITZ!Powerline-adapters worden dan automatisch met elkaar verbonden:

Opmerking:FRITZ!Powerline-adapters detecteren automatisch of deze al in een powerlinenetwerk zijn opgenomen, of dat deze zich bij het netwerk moeten aansluiten. Daarom maakt het niet uit of je eerst op de knop voor de powerlineverbinding drukt op een adapter die al in het netwerk is opgenomen of op een adapter die nog moet worden toegevoegd.

1. Steek de FRITZ!Powerline-adapters voor de configuratie eerst in een contactdoos in dezelfde ruimte.
  2. Als je een FRITZ!Powerline-adapter met draadloze functie gebruikt, wacht dan ca. 1 minuut tot de "WLAN"-led blijft branden.
  3. Druk kort op de knop "Security" of "Powerline · Security" of "Connect" op de adapters.
  4. Nadat je de knop hebt losgelaten, knippert de "Power"-led. Afhankelijk van het model FRITZ!Powerline, knipperen tegelijkertijd nog verschillende andere leds.
  5. Zodra de "Powerline"-led blijft branden, is de procedure afgesloten en zijn de adapters met elkaar verbonden.
  6. Steek de adapters nu in een contactdoos naar keuze.

Opmerking:Gebruik powerline-adapters altijd rechtstreeks in een wandcontactdoos en niet in een stekkerdoos, omdat de extra weerstand en de interferentie van andere apparaten die op de contactdoos zijn aangesloten, de powerlineverbinding beïnvloeden.

7. Herhaal de stappen 3 - 6 voor de andere FRITZ!Powerline-adapters die aan het netwerk moeten worden toegevoegd.