FRITZ!Powerline 540E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 540E Service
This document is also available for the following products:

FRITZ!Powerline als powerline-brug configureren

Door FRITZ!Powerline te configureren als powerline brug, heb je ook buiten het draadloze bereik van je router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) toegang tot het thuisnetwerk en internet, zelfs als de router zelf geen draadloze functie heeft. Daarnaast kun je een netwerkkabel gebruiken om een media-ontvanger, gameconsole of andere netwerkapparaten zonder draadloze mogelijkheden te verbinden met FRITZ!Powerline.

Omdat FRITZ!Powerline en de router met elkaar worden verbonden via het stroomnet binnenshuis, hoeft er tussen beide apparaten geen kabel worden gelegd.

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype "powerline bridge"

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van FRITZ!Powerline.

Voorwaarden

• Er is al een extra powerline-adapter verbonden met de router via een netwerkkabel.

1 FRITZ!Powerline-adapters met elkaar verbinden

2 Verbindingstype powerline-brug in FRITZ!Powerline configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "Access to Home Network".
  2. Klik in het menu "Access to Home Network" op de knop "Change type of connection".
  3. Schakel de optie "Powerline bridge" in en klik op "Next".
  4. Selecteer welke IP-instellingen FRITZ!Powerline moet gebruiken en klik op "Next".
  5. Neem de vooraf ingestelde draadloze instellingen van de FRITZ!Powerline-adapter over of definieer je eigen draadloze instellingen en klik op "Next".

Belangrijk:Voor optimale beveiliging kies je een wachtwoord van minimaal 20 tekens en gebruik je een combinatie van hoofdletters en kleine letters (geen letters zoals ä, ë, ö, ü, é, í), cijfers en andere tekens.

Opmerking:Als FRITZ!Powerline en de draadloze router identieke draadloze instellingen gebruiken, kunnen draadloze netwerkapparaten automatisch verbinding maken met het draadloze netwerk met het sterkste signaal (draadloos roaming).

6. Klik op "Finish" om de instellingen op te slaan.

3 Apparaat met FRITZ!Powerline verbinden

Gameconsoles, computers, smartphones of andere apparaten kunnen worden verbonden met FRITZ!Powerline via een netwerkkabel of het draadloze netwerk:

Apparaat met FRITZ!Powerline verbinden via een netwerkkabel

• Gebruik een netwerkkabel om het apparaat te verbinden met een LAN-poort van FRITZ!Powerline.

Apparaat met FRITZ!Powerline verbinden via draadloos netwerk