FRITZ!Powerline 540E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 540E Service
This document is also available for the following products:

FRITZ!Powerline configureren als powerline-brug

Door FRITZ!Powerline te configureren als "powerline bridge" beschik je over draadloze toegang tot je thuisnetwerk en internettoegang op plekken waar het draadloze netwerk (WiFi) van je router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) niet toegankelijk is, of als de router geen mogelijkheden biedt voor een eigen draadloos netwerk. Daarnaast kun je een netwerkkabel gebruiken om netwerkapparaten zonder draadloze mogelijkheden (bijvoorbeeld een media receiver voor IPTV, gameconsole) te verbinden met FRITZ!Powerline en dus met je router (bijvoorbeeld FRITZ!Box).
Aangezien de verbinding tussen FRITZ!Powerline en de router (bijvoorbeeld een FRITZ!Box) tot stand komt via de elektrische bedrading in je huis, hoef je met dit type verbinding de twee apparaten niet rechtstreeks te koppelen met een kabel.

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype "powerline bridge"

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS van FRITZ!Powerline.

Voorwaarden

• Een extra powerline-adapter (bijvoorbeeld FRITZ!Powerline-adapter) wordt verbonden met een LAN-poort van de FRITZ!Box via een netwerkkabel.

1 FRITZ!Powerline-adapters verbinden

2 Powerline-brug configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "Access to Home Network".
  2. Klik in het menu "Access to Home Network" op de knop "Change type of connection".
  3. Schakel de optie "Powerline bridge" in en klik op "Next".
  4. Selecteer welke IP-instellingen FRITZ!Powerline moet gebruiken en klik op "Next".
  5. Accepteer de naam van het draadloze netwerk (SSID), het type versleuteling en de netwerksleutel voor FRITZ!Powerline, of voer zelf een naam, bijvoorbeeld "FRITZ!WLAN-zolder", en netwerksleutel in.

LET OP!Voor optimale beveiliging gebruik je voor de draadloze netwerksleutel een lange combinatie van ten minste 16 tekens bestaande uit letters en cijfers.

Opmerking:Als je voor het draadloze netwerk van FRITZ!Powerline dezelfde naam en beveiligingsinstellingen gebruikt als voor de FRITZ!Box, kunnen je draadloze apparaten automatisch verbinding maken met het apparaat (bijvoorbeeld FRITZ!Box of FRITZ!Powerline) dat het sterkste signaal heeft (roaming). Niet alle draadloze apparaten ondersteunen draadloos roaming. Mocht je vragen hebben, raadpleeg dan de fabrikant van het draadloze apparaat. Alle FRITZ!WLAN-sticks ondersteunen draadloos roamen.

6. Klik op "Next" en vervolgens op "Finish" om de instellingen op te slaan.

De powerline-adapters in het netwerk worden nu weergegeven op de pagina "Overview" van de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline in de sectie "Network" (zie afb.).

Afb: Weergave van de Powerline-adapters op "Overview"-pagina van de gebruikersinterface

3 Netwerkapparaat verbinden met FRITZ!Powerline

Netwerkapparaten kunnen worden verbonden met FRITZ!Powerline via een netwerkkabel of het draadloze netwerk:

Netwerkapparaat verbinden met FRITZ!Powerline via een netwerkkabel

• Gebruik een netwerkkabel om het netwerkapparaat te verbinden met een LAN-poort van FRITZ!Powerline.

Netwerkapparaat verbinden met FRITZ!Powerline via draadloos netwerk