FRITZ!Powerline 540E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 540E Service

FRITZ!Powerline via powerline met het thuisnetwerk verbinden

Verbind je FRITZ!Powerline-adapter via powerline met je FRITZ!Box om je thuisnetwerk snel en eenvoudig uit te breiden met een extra accesspoint (draadloos toegangspunt). Zo heb je ook buiten het Wi-Fi-bereik van je FRITZ!Box optimale Wi-Fi-ontvangst en highspeed-verbindingen met internet en het thuisnetwerk.

Bij gebruik van een FRITZ!Box met FRITZ!OS 7 of nieuwer wordt de FRITZ!Powerline-adapter geïntegreerd in het Mesh-netwerk, en in de gebruikersinterface van de Mesh Master weergegeven met het Mesh-pictogram . De FRITZ!Powerline-adapter neemt dan alle instellingen van de FRITZ!Box over, bijvoorbeeld de Wi-Fi-toegangsgegevens en de gasttoegang. Je draadloze netwerkapparaten brengen in het Mesh-netwerk automatisch een verbinding tot stand met het draadloze toegangspunt dat het beste Wi-Fi-signaal heeft.

Wijzigingen in het Mesh-netwerk kun je in het vervolg eenvoudig in de FRITZ!Box voornemen. De FRITZ!Box geeft de nieuwe instellingen automatisch door aan de FRITZ!Powerline-adapter. Als je dan toch nog eens toegang wilt krijgen tot de gebruikersinterface van de FRITZ!Powerline-adapter, meld je dan aan bij de FRITZ!Powerline-adapter met het wachtwoord van de FRITZ!Box.

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype "powerline bridge"

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Powerline-adapter.

1 Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Powerline-adapter laden

Om de volgende maatregelen uit te kunnen voeren zoals beschreven, moet de FRITZ!Powerline-adapter zich in de fabrieksinstellingen bevinden:

1. Steek de FRITZ!Powerline-adapter in een stopcontact en wacht tot de "Power"- of "WLAN"-led blijft branden.
  2. Druk op het apparaat op de betreffende knop:
    ModelKnopDuur
    FRITZ!Powerline 1260EConnect15 seconden
    FRITZ!Powerline 1240EWLAN - WPS
    Powerline - Security
    15 seconden
    FRITZ!Powerline 1220E / 1000EPowerline · Security10-15 seconden
    FRITZ!Powerline 546E / 540EWLAN ·WPS en Powerline · Security10 seconden
    FRITZ!Powerline 530E / 510ESecurity12 seconden
    FRITZ!Powerline 520E / 500EReset2 seconden
  3. Tijdens het proces knipperen alle leds één keer. Zodra de "Power"-led of "WLAN"-led blijft branden, is het laden van de fabrieksinstellingen voltooid.

2 FRITZ!Powerline-adapters met elkaar verbinden

FRITZ!Powerline-adapters uit een set hebben zijn al met elkaar verbonden en kunnen in gebruik worden genomen zonder extra instellingen te configureren. Als je de FRITZ!Powerline-adapters afzonderlijk hebt aangeschaft, moet je de adapters eerst met elkaar verbinden.

1. Steek de FRITZ!Powerline-adapter die aan het netwerk moet worden toegevoegd, in een contactdoos in de buurt van een FRITZ!Powerline-adapter die al deel uitmaakt van het powerlinenetwerk.
  2. Wacht tot de FRITZ!Powerline-adapter klaar is voor gebruik en de "Power"- of "WLAN"-led blijft branden.
  3. Druk op beide FRITZ!Powerline-adapters kort op de verbindingsknop. Het maakt niet uit bij welke FRITZ!Powerline-adapter je als eerste op de knop drukt. Nadat je de knop hebt losgelaten, knippert de "Power"-led. Afhankelijk van het model FRITZ!Powerline, knipperen tegelijkertijd nog verschillende andere leds.
    FRITZ!Powerline-modelVerbindingsknop
    FRITZ!Powerline 1260EConnect
    FRITZ!Powerline 1240EWLAN - WPS
    Powerline - Security
    FRITZ!Powerline 1220E / 1000E / 546E / 540EPowerline · Security
    FRITZ!Powerline 530E / 520E / 510E / 500ESecurity
  4. Zodra de "Powerline"-led blijft branden, is de procedure afgesloten en zijn de FRITZ!Powerline-adapters met elkaar verbonden.

3 FRITZ!Powerline-adapter met het thuisnetwerk verbinden

1. Verbind een FRITZ!Powerline-adapter zonder draadloze functionaliteit met een LAN-poort in je thuisnetwerk (bijvoorbeeld FRITZ!Box, FRITZ!Repeater).

Als je FRITZ!Box Mesh ondersteunt, kun je de instellingen van de FRITZ!Box gemakkelijk met een druk op de knop overnemen. Vervolgens kun je alle functies van Mesh gebruiken:

4 FRITZ!Powerline-adapter in het Mesh-netwerk opnemen

1. Druk kort (gedurende ongeveer 1 seconde) op de verbindingsknop van de FRITZ!Powerline-adapter en laat de knop weer los. Nadat je de verbindingsknop hebt losgelaten, beginnen alle leds te knipperen.
    FRITZ!Powerline-modelVerbindingsknop
    FRITZ!Powerline 1260EConnect
    FRITZ!Powerline 1240EWLAN - WPS
    Powerline - Security
    FRITZ!Powerline 546E / 540EWLAN · WPS
  2. Binnen 2 minuten: Druk op de verbindingsknop van de Mesh Master en houd de knop ingedrukt tot de bevestigingsled oplicht. Mogelijk lichten er ook andere leds op.
    FRITZ!Box-modelVerbindingsknopBevestigingsled
    FRITZ!Box 7590, 7530, 7520, 6890, 6850, 6660Connect / WPSConnect / WPS
    FRITZ!Box 6591, 6590Connect / WPSWLAN / DECT
    FRITZ!Box 7490, 7430, 5491, 5490WLAN WPSWLAN / Info
    FRITZ!Box 6490, 6430WLAN WPSWLAN / DECT
    FRITZ!Box 7560, 7362 SLWLANWLAN / DECT
    FRITZ!Box 7583, 7582, 7580WPSWLAN / Info
    FRITZ!Box 6820, 4040, 4020, 3490WPSWLAN
  3. De procedure is voltooid, zodra de Mesh Master de FRITZ!Powerline-adapter in het Mesh-overzicht weergeeft met het Mesh-pictogram .