FRITZ!Powerline 540E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 540E Service

FRITZ!Powerline via powerline met het thuisnetwerk verbinden

Verbind je FRITZ!Powerline-adapter via powerline met je FRITZ!Box om je thuisnetwerk snel en eenvoudig uit te breiden met een extra accesspoint (draadloos toegangspunt). Zo heb je ook buiten het draadloze bereik (WiFi) van je FRITZ!Box optimale draadloze ontvangst en highspeed-verbindingen met internet en het thuisnetwerk.

Als je de FRITZ!Powerline-adapter verbindt met een FRITZ!Box met FRITZ!OS 7 of nieuwer, wordt de FRITZ!Powerline-adapter tijdens de configuratie automatisch geïntegreerd in het Mesh-netwerk. De FRITZ!Powerline-adapter neemt dan alle draadloze instellingen over van de FRITZ!Box, bijvoorbeeld de toegangsgegevens en de gasttoegang, en kan meteen worden gebruikt door alle draadloze netwerkapparaten in het thuisnetwerk.

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype "powerline bridge"

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Powerline-adapter.

1 Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Powerline-adapter laden

Om de volgende maatregelen uit te kunnen voeren zoals beschreven, moet de FRITZ!Powerline-adapter zich in de fabrieksinstellingen bevinden:

2 FRITZ!Powerline-adapter met het thuisnetwerk verbinden

1. Verbind een FRITZ!Powerline-adapter zonder draadloze functionaliteit met een LAN-poort in je thuisnetwerk (bijvoorbeeld FRITZ!Box, FRITZ!Repeater).

3 FRITZ!Powerline-adapters met elkaar verbinden

Als je de FRITZ!Powerline-adapters als set hebt aangeschaft, zijn deze al met elkaar verbonden. Als je de FRITZ!Powerline-adapters afzonderlijk hebt aangeschaft of slechts één extra powerline-adapter wilt toevoegen aan je powerlinenetwerk, moet je de powerline-adapters eerst met elkaar verbinden:

4 FRITZ!Powerline-adapter met een druk op de knop in het Mesh-netwerk integreren

Als je FRITZ!Box Mesh ondersteunt, kun je de draadloze instellingen van de FRITZ!Box gemakkelijk met een druk op de knop overnemen. Vervolgens kun je alle functies van Mesh gebruiken:

1. Druk kort (gedurende ongeveer 1 seconde) op de verbindingsknop van de FRITZ!Powerline-adapter en laat de knop weer los. Nadat je de verbindingsknop hebt losgelaten, beginnen alle leds te knipperen.
    FRITZ!Powerline-modelVerbindingsknop
    FRITZ!Powerline 1260E Connect
    FRITZ!Powerline 1240E WLAN - WPS
    Powerline - Security
    FRITZ!Powerline 546E WLAN · WPS
    FRITZ!Powerline 540E
  2. Binnen 2 minuten: Druk op de verbindingsknop van de FRITZ!Box en houd deze ingedrukt tot de bevestigingsled kort gaat branden. Mogelijk gaan er ook andere leds kort branden.
    FRITZ!Box-modelVerbindingsknopBevestigingsled
    FRITZ!Box 7590, 7530, 7520, 6890 Connect / WPS Connect / WPS
    FRITZ!Box 6591, 6590 Connect / WPS WLAN / DECT
    FRITZ!Box 7490, 7430, 6490, 5490, 5491 WLAN WPS Info
    FRITZ!Box 7560, 7362 SL WLAN Info
    FRITZ!Box 7583, 7582, 7581, 7580, 4040, 4020, 3490 WPS Info
    FRITZ!Box 6820 WPS WLAN
  3. Zodra de FRITZ!Powerline-adapter in het Mesh-overzicht van de FRITZ!Box wordt weergegeven met het Mesh-pictogram , is de procedure voltooid.