FRITZ!Powerline 540E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 540E Service
This document is also available for the following products:

Draadloos netwerk van FRITZ!Powerline wordt niet gevonden

Een draadloos netwerkapparaat (bijvoorbeeld een notebook, smartphone, tablet) kan het draadloze netwerk (WiFi) van FRITZ!Powerline niet vinden. Bij het zoeken naar draadloze netwerken wordt de naam van het draadloze netwerk (SSID) van FRITZ!Powerline niet weergegeven.

Voer de hier beschreven stappen na elkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 Draadloos netwerk inschakelen

De volgende stap is alleen noodzakelijk als de WLAN-led op FRITZ!Powerline niet brandt:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Network".
  3. Schakel de optie "Wireless radio network enabled" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Draadloos netwerkapparaat inschakelen

Sommige notebooks hebben een speciale schakelaar of toetscombinatie waarmee je de ingebouwde draadloze netwerkadapter kunt in- en uitschakelen:

• Schakel het draadloze netwerkapparaat in dat je wilt verbinden met het draadloze netwerk van FRITZ!Powerline.

Opmerking:Informatie over het inschakelen van het apparaat vind je in het handboek of neem rechtstreeks contact op met de fabrikant van het apparaat.

3 Meest recente software van het draadloze netwerkapparaat installeren

• Installeer het meest recente stuurprogramma voor de draadloze netwerkadapter van de computer of het meest recente besturingssysteem (bijvoorbeeld Android, iOS) voor het draadloze netwerkapparaat.

Opmerking:Informatie over updates van de draadloze netwerkadapter of het draadloze netwerkapparaat vind je in het handboek of verkrijg je rechtstreeks van de fabrikant.
    De nieuwste stuurprogramma's voor de FRITZ!WLAN Stick vind je in onze downloadsectie.

4 Draadloze instellingen van FRITZ!Powerline aanpassen

Voorbereidingen

• Gebruik een netwerkkabel om een computer te verbinden met een LAN-poort van FRITZ!Powerline.

Naam van het draadloze netwerk (SSID) wijzigen

Sommige draadloze netwerkapparaten (bijvoorbeeld Apple iPhone) kunnen geen verbinding tot stand brengen als de naam van het draadloze netwerk speciale tekens bevat:

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "Wireless" ("WLAN").
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Network".
  3. Voer bij "Name of the radio network (SSID)" een willekeurige naam in zonder speciale tekens. Omdat niet elk draadloos netwerkapparaat speciale tekens ondersteunt, adviseren wij alleen Latijnse standaardletters (dus niet ä, ë, ö, ü, é, í,ß, enz.) en cijfers te gebruiken.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Instellingen voor draadloos kanaal automatisch configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "Wireless" ("WLAN").
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Channel".
  3. Schakel de optie "Set radio channel settings automatically (recommended)" in.
  4. Klik op "Apply" om de instelling op te slaan.

5 Draadloze netwerkapparaten optimaal positioneren

• Plaats de FRITZ!Powerline niet direct in de hoek van een kamer.
  • Plaats de FRITZ!Powerline bij voorkeur op een plek met zo weinig mogelijk obstakels eromheen, d.w.z. niet direct achter of onder een obstakel zoals bijvoorbeeld een kast of een verwarming.
  • Zorg ervoor dat er zich zo min mogelijk obstakels bevinden tussen de FRITZ!Powerline adapter en de andere draadloze netwerkapparaten. Vooral metalen- of waterhoudende objecten (bijvoorbeeld koelkast, kamerplanten) verminderen de kwaliteit van het draadloos signaal aanzienlijk.
  • Plaats de FRITZ!Powerline niet in de buurt van andere zenders (bijvoorbeeld magnetron, babyfoon, draadloze speakers, bluetooth-apparaten).
  • Plaats de FRITZ!Powerline en het draadloze netwerkapparaat om te testen zo dicht mogelijk bij elkaar in de buurt.

Opmerking:Wanneer je alle andere mogelijke bronnen voor de fout hebt uitgesloten, kun je de afstand tussen de twee apparaten weer vergroten.

6 Ander draadloos netwerkapparaat testen

• Controleer of een ander draadloos netwerkapparaat het draadloze netwerk van FRITZ!Powerline kan vinden.

Als het tweede draadloze netwerkapparaat het draadloze netwerk van FRITZ!Powerline kan vinden, dan is het eerste draadloze netwerkapparaat mogelijk defect.