FRITZ!Powerline 540E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 540E Service
This document is also available for the following products:

Draadloos netwerk van FRITZ!Powerline wordt niet gevonden

Een draadloos apparaat (bijvoorbeeld een notebook, smartphone, tablet) kan het draadloze netwerk (WiFi) van FRITZ!Powerline niet vinden. Bij het zoeken naar draadloze netwerken wordt de naam van het draadloze netwerk (SSID) van FRITZ!Powerline niet weergegeven.

Voer de hier beschreven stappen na elkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 Draadloos netwerk inschakelen

De volgende stap is alleen noodzakelijk als de WLAN-led op FRITZ!Powerline niet brandt:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!POWERLINE-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Network".
  3. Schakel de optie "Wireless radio network enabled" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Draadloos apparaat inschakelen

Sommige notebooks hebben een speciale schakelaar of toetscombinatie waarmee je de ingebouwde draadloze netwerkadapter kunt in- en uitschakelen:

• Schakel het draadloze apparaat in dat je wilt verbinden met het draadloze netwerk van FRITZ!Powerline.

Opmerking:Informatie over het inschakelen van het apparaat vind je in het handboek of neem rechtstreeks contact op met de fabrikant van het apparaat.

3 Meest recente software van het draadloze apparaat installeren

• Installeer het meest recente stuurprogramma voor de draadloze netwerkadapter van de computer of het meest recente besturingssysteem (bijvoorbeeld Android, iOS) voor het draadloze apparaat.

Opmerking:Informatie over updates van de draadloze netwerkadapter of het draadloze apparaat vind je in het handboek of neem rechtstreeks contact op met de fabrikant.
    De nieuwste stuurprogramma's voor de FRITZ!WLAN Stick vind je in onze downloadsectie.

4 Draadloze apparaten optimaal positioneren

• Plaats de FRITZ!Powerline niet direct in de hoek van een kamer.
  • Plaats de FRITZ!Powerline op een plek met zo weinig mogelijk obstakels eromheen, d.w.z. niet direct achter of onder een obstakel zoals bijvoorbeeld een kast of een verwarming.
  • Zorg ervoor dat er zich zo min mogelijk obstakels bevinden tussen de FRITZ!Powerline adapter en de andere draadloze apparaten. Vooral metalen- of waterhoudende objecten (bijvoorbeeld koelkast, kamerplanten) verminderen de kwaliteit van het draadloos signaal aanzienlijk.
  • Plaats de FRITZ!Powerline niet in de buurt van andere zenders (bijvoorbeeld magnetron, babyfoon, draadloze speakers, bluetooth-apparaten).
  • Plaats de FRITZ!Powerline en het draadloze apparaat om te testen zo dicht mogelijk bij elkaar in de buurt.

Opmerking:Wanneer je alle andere mogelijke bronnen voor de fout hebt uitgesloten, kun je de afstand tussen de twee apparaten weer vergroten.

5 Draadloze instellingen aanpassen van FRITZ!Powerline

Voorbereidingen

• Gebruik een netwerkkabel om een computer te verbinden met een LAN-poort van FRITZ!Powerline.

Naam wijzigen van het draadloze netwerk (SSID)

Sommige draadloze apparaten (bijvoorbeeld Apple iPhone) kunnen geen verbinding maken met draadloze routers die een naam voor het draadloze netwerk gebruiken waarin bepaalde speciale tekens voorkomen. Verwijder daarom alle speciale tekens uit de naam van het draadloze netwerk van FRITZ!Powerline:

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "Wireless" ("WLAN").
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Network".
  3. Voer bij "Name of the radio network (SSID)" een willekeurige naam zonder speciale tekens in.

Belangrijk:Niet alle draadloze apparaten ondersteunen alle speciale tekens. Gebruik daarom alleen Latijnse standaardletters (dus niet ä, ë, ö, ü, é, í,ß, enz.) en cijfers in de naam van het draadloze netwerk.

4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Instellingen voor draadloos kanaal automatisch configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "Wireless" ("WLAN").
  2. Klik in het menu "Wireless ("WLAN")" op "Radio Channel".
  3. Schakel de optie "Set radio channel settings automatically (recommended)" in.
  4. Klik op "Apply" om de instelling op te slaan.

6 Ander draadloos apparaat testen

• Controleer of een ander draadloos apparaat het draadloze netwerk van FRITZ!Powerline kan vinden.

Als het tweede draadloze apparaat het draadloze netwerk van FRITZ!Powerline kan vinden, dan is het eerste draadloze apparaat mogelijk defect.