FRITZ!Powerline 540E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 540E Service
This document is also available for the following products:

FRITZ!Powerline instellen als draadloze brug

In de modus "Wireless bridge" vergroot FRITZ!Powerline het draadloze bereik van je draadloze router (bijvoorbeeld een FRITZ!Box). Daarnaast kunnen netwerkapparaten met LAN-poorten (bijvoorbeeld een mediaontvanger voor IPTV, gameconsole) dan toegang krijgen tot het thuisnetwerk en verbinding maken met internet via draadloos LAN (WiFi).
In dit geval worden FRITZ!Powerline en de draadloze router verbonden via draadloos LAN. Dit betekent dat je deze twee apparaten niet hoeft te verbinden met een kabel en je hebt ook geen tweede powerline-adapter nodig.

Fig.: Verbindingsscenario voor de modus 'draadloze brug'

Vereisten / Beperkingen

• FRITZ!Powerline bevindt zich op een plaats waar de kwaliteit van het draadloze netwerk van de FRITZ!Box goed is.
  • De draadloze transmissiesnelheid van draadloze apparaten die zijn verbonden met FRITZ!Powerline, is gehalveerd omdat alle gegevenspakketten twee keer moeten worden verzonden in de modus 'draadloze brug'.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor FRITZ!Powerline.

1 Voorbereiding

MAC-adresfilter tijdelijk uitschakelen

Het MAC-adresfilter van de draadloze router moet niet zijn ingeschakeld tijdens de configuratie:

Opmerking:We hebben een FRITZ!Box gebruikt als voorbeeld voor de configuratie. Informatie over het configureren van een andere router vind je in de betreffende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Security" of "Radio Network" in het menu "Wireless" ("WLAN").
  3. Schakel de optie "Allow all new wireless devices" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Het MAC-adresfilter van de FRITZ!Box is uitgeschakeld. Je kunt het filter weer inschakelen zodra je de configuratie van de draadloze verbinding tussen FRITZ!Powerline en de FRITZ!Box hebt voltooid.

FRITZ!Box verbinden met FRITZ!Powerline via een netwerkkabel

• Gebruik een netwerkkabel om FRITZ!Powerline aan te sluiten op een LAN-poort van de FRITZ!Box.

2 Draadloze brug configureren

1. Klik op "Access to Home Network" in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline.
  2. Klik op de knop "Change type of connection" in het menu "Access to Home Network".
  3. Schakel de optie "Wireless bridge" in en klik op "Next".
  4. Selecteer in de lijst "Radio Networks (WLANs) Found" de FRITZ!Box waarvan je het draadloze netwerk wilt uitbreiden met FRITZ!Powerline en klik op "Next".
  5. Selecteer het type draadloze versleuteling en de WPA-modus.
  6. Voer de netwerksleutel voor het draadloze netwerk in en klik op "Next".
  7. Klik op "Finish" om de instellingen op te slaan.

Bij de configuratie neemt FRITZ!Powerline het wachtwoord (en de gebruikersnaam indien van toepassing) over van de FRITZ!Box-gebruikersinterface, als FRITZ!OS 6.30 of nieuwer is geïnstalleerd op FRITZ!Powerline en de FRITZ!Box. Het lampje "WLAN" op FRITZ!Powerline blijft branden wanneer de configuratie van de draadloze verbinding is voltooid. Je kunt FRITZ!Powerline dan van de stroom afhalen en op een andere plek naar keuze weer op de stroomvoorziening aansluiten. De instellingen van FRITZ!Powerline blijven gehandhaafd wanneer je deze loskoppelt van de stroom.

3 Netwerkapparaat verbinden met FRITZ!Powerline

Netwerkapparaten kunnen worden verbonden met FRITZ!Powerline via een netwerkkabel of draadloos LAN:

Netwerkapparaat verbinden met FRITZ!Powerline via een netwerkkabel

• Gebruik een netwerkkabel om het netwerkapparaat te verbinden met een LAN-poort op FRITZ!Powerline.

Netwerkapparaat verbinden met FRITZ!Powerline via draadloos LAN