FRITZ!Powerline 540E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 540E Service
This document is also available for the following products:

FRITZ!Powerline als draadloze brug configureren

In de modus "Wireless bridge" vergroot FRITZ!Powerline het draadloze (WiFi) bereik van je draadloze router (bijvoorbeeld een FRITZ!Box). Daarnaast kunnen ook netwerkapparaten met een LAN-poort (bijvoorbeeld een mediareceiver voor IPTV, gameconsole) dan toegang krijgen tot het thuisnetwerk en verbinding maken met internet via het draadloze netwerk.
In dit geval wordt de verbinding tussen FRITZ!Powerline en je draadloze router tot stand gebracht via het draadloze netwerk, zodat je deze twee apparaten niet hoeft te verbinden met een kabel en je hebt ook geen tweede powerline-adapter nodig.

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype draadloze brug

Voorwaarden / Beperkingen

• FRITZ!Powerline bevindt zich op een plaats waar de kwaliteit van het draadloze netwerk van de FRITZ!Box goed is.
  • De draadloze overdrachtssnelheid van draadloze apparaten die zijn verbonden met FRITZ!Powerline wordt gehalveerd, omdat in de modus "Wireless bridge" alle gegevenspakketten twee keer moeten worden verzonden.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van FRITZ!Powerline.

1 Voorbereidingen

MAC-adresfilter tijdelijk uitschakelen

Het MAC-adresfilter van de draadloze router mag niet zijn ingeschakeld tijdens de configuratie:

Opmerking:We hebben een FRITZ!Box gebruikt als voorbeeld voor de configuratie. Informatie over het configureren van een andere router vind je in het handboek of verkrijg je rechtstreeks van de fabrikant van het apparaat.

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op op "Security" of "Radio Network".
  3. Schakel de optie "Allow all new wireless devices" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Het MAC-adresfilter van de FRITZ!Box is nu uitgeschakeld. Je kunt het filter weer inschakelen zodra je de configuratie van de draadloze verbinding tussen FRITZ!Powerline en de FRITZ!Box hebt voltooid.

FRITZ!Box verbinden met FRITZ!Powerline via een netwerkkabel

• Verbind FRITZ!Powerline via een netwerkkabel met een LAN-poort van de FRITZ!Box.

2 Draadloze brug configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "Access to Home Network".
  2. Klik in het menu "Access to Home Network" op de knop "Change type of connection".
  3. Schakel de optie "Wireless bridge" in en klik op "Next".
  4. Selecteer in de lijst "Radio Networks (WLANs) Found" de FRITZ!Box waarvan je het draadloze netwerk wilt uitbreiden met FRITZ!Powerline en klik op "Next".
  5. Selecteer het type draadloze versleuteling (encryption) en de WPA-modus.
  6. Voer de netwerksleutel van het draadloze netwerk in en klik op "Next".
  7. Klik op "Finish" om de instellingen op te slaan.

Als je tot nu toe nog geen wachtwoord hebt ingesteld voor FRITZ!Powerline, importeert de adapter het wachtwoord en indien van toepassing de gebruikersnaam van de FRITZ!Box-gebruikersinterface, als het meest recente FRITZ!OS is geïnstalleerd op beide apparaten.

De configuratie van de draadloze verbinding is voltooid zodra de WLAN-led van FRITZ!Powerline blijft branden. Je kunt dan FRITZ!Powerline uit het stopcontact trekken en op een andere plek naar keuze weer op de stroomvoorziening aansluiten. De instellingen blijven gehandhaafd, zelfs wanneer FRITZ!Powerline uit het stopcontact wordt getrokken.

3 Netwerkapparaat verbinden met FRITZ!Powerline

Gameconsoles, computers, smartphones of andere netwerkapparaten kunnen worden verbonden met FRITZ!Powerline via een netwerkkabel of het draadloze netwerk:

Netwerkapparaat verbinden met FRITZ!Powerline via een netwerkkabel

• Gebruik een netwerkkabel om het netwerkapparaat te verbinden met een LAN-poort van FRITZ!Powerline.

Netwerkapparaat verbinden met FRITZ!Powerline via draadloos netwerk