FRITZ!Powerline 540E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 540E Service
This document is also available for the following products:

FRITZ!Powerline-firmware herstellen

Met het herstelprogramma kun je de functionaliteit van FRITZ!Powerline herstellen. Wanneer je het herstelprogramma gebruikt, wordt FRITZ!Powerline teruggezet naar de oorspronkelijke staat waarin deze werd geleverd. Zo kun je bijvoorbeeld onjuiste instellingen verwijderen, die er voor zorgen dat FRITZ!Powerline niet goed werkt.

Voorwaarden

• Op de computer is Windows 10 / 8 / 7 geïnstalleerd.

1 Herstelprogramma downloaden

1. Open in een webbrowser ftp://ftp.avm.de/fritz.box/.
  2. Navigeer naar de map voor jouw FRITZ!Powerline-model, ga naar de submap "x_misc" en vervolgens naar de map "english".
  3. Download het herstelprogramma voor je FRITZ!Powerline-adapter met de bestandsextensie ".exe" naar je computer.

2 FRITZ!Powerline met de computer verbinden

1. Gebruik de meegeleverde netwerkkabel om de computer rechtstreeks aan te sluiten op de LAN-poort van FRITZ!Powerline.
  2. Verbreek alle andere verbindingen tussen FRITZ!Powerline en andere netwerkapparaten.

3 Firewalls uitschakelen

LET OP!Schakel de firewalls alleen uit om het herstelprogramma uit te voeren en schakel deze weer in voordat je verbinding maakt met internet. Deze programma's beveiligen je computer tegen aanvallen vanaf internet en het uitvoeren van kwaadaardige programma's (bijvoorbeeld computervirussen).

1. Verbreek de internetverbinding van FRITZ!Powerline en maak pas weer verbinding wanneer de firewall is gestart.
  2. Stel alle firewalls op je computer (bijvoorbeeld ZoneAlarm, Norton Security) zo in dat deze niet automatisch opnieuw worden ingeschakeld bij het opnieuw opstarten van de computer.
  3. Schakel alle firewalls uit.
  4. Schakel de Windows-firewall uit:

Windows 10

1. Klik in de taakbalk van Windows op "Start" en vervolgens op "Instellingen" .
    2. Klik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en Internet" en dan op "Windows Firewall".
    3. Schakel de Windows-firewall uit.

Windows 8

1. Druk de toetscombinatie Windows-toets + X in en klik op "Configuratiescherm" in het contextmenu.
    2. Selecteer "Systeem en beveiliging" en vervolgens "Windows Firewall".
    3. Schakel de Windows-firewall uit.

Windows 7

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Configuratiescherm".
    2. Selecteer rechtsboven onder "Weergeven op:" de optie "Categorie" ().
    3. Klik op "Systeem en beveiliging" en vervolgens op "Windows Firewall".
    4. Schakel de Windows-firewall uit.

4 Herstelprogramma uitvoeren

1. Start het bestand "fritz.powerline...recover-image.exe" en klik op "Verder".
  2. Volg de aanwijzingen.
    • Als het programma een foutmelding weergeeft, bijvoorbeeld "Recovery failed due to an error":
      • Voer het herstelprogramma opnieuw uit. Als het herstellen na meerdere pogingen mislukt, verbind je FRITZ!Powerline met een andere computer en voer je het herstelprogramma uit op die computer.
    • Als het programma het bericht "Complete - FRITZ!Powerline successfully restored!" weergeeft, dan is het herstelproces met succes uitgevoerd.

5 Fouten bij het uitvoeren van het herstelprogramma

Als het herstelprogramma de FRITZ!Powerline/adapter niet kan vinden of de foutmelding "Could not determine the version!" weergeeft, ga je als volgt te werk:

Herstelprogramma kan FRITZ!Powerline-adapter niet vinden

Het herstelprogramma kan de FRITZ!Powerline-adapter niet vinden en blijft de foutmelding "FRITZ![model] searching at: [IP adres]" weergeven.

1. Klik niet op "Verder", maar op "Annuleren" en vervolgens opnieuw op "Annuleren".
  2. Sluit nogmaals alle firewalls.
  3. Voer het herstelprogramma opnieuw uit.

Foutmelding "Could not determine the version!"

1. Breek de herstelprocedure af.
  2. Druk op de toetscombinatie Windows-toets + Pause-toets.
    • Het venster met basisinformatie over de computer wordt geopend.
  3. Klik op "Apparaatbeheer".
  4. Dubbelklik onder "Netwerkadapters" op de LAN-netwerkadapter die is verbonden met FRITZ!Powerline en selecteer het tabblad voor geavanceerde instellingen (bijvoorbeeld "Geavanceerd" of "Geavanceerde instellingen").
  5. Selecteer de eigenschap voor het instellen van de overdrachtssnelheid (bijv."Transmission Rate", "Connection Type", "Media Type").
  6. Selecteer de waarde "10 Mbit/s, half-duplex" of een vergelijkbare waarde en klik op "OK".
  7. Voer het herstelprogramma opnieuw uit.