FRITZ!Powerline 540E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 540E Service

Draadloze gasttoegang (privéhotspot) configureren in de FRITZ!Powerline

Wanneer je de FRITZ!Powerline in combinatie met een FRITZ!Box gebruikt, kun je de functie voor gasttoegang gebruiken om de FRITZ!Powerline in te stellen als draadloze hotspot. Hierdoor hebben een gasten snelle en veilige internettoegang zonder dat je ze de netwerksleutel van je draadloze privénetwerk (WiFi) hoeft te geven. De draadloze apparaten die door je gasten worden gebruikt (bijvoorbeeld notebooks, smartphones) blijven hierbij volledig gescheiden van je thuisnetwerk. Zij hebben geen toegang tot andere netwerkapparaten of de gebruikersinterface van de repeater of je FRITZ!Box.

De FRITZ!Powerline kan de gasttoegang op twee verschillende manieren beschikbaar maken:

• FRITZ!Powerline importeert alle instellingen voor de gasttoegang uit de FRITZ!Box. De draadloze apparaten van je gasten verbinden zich dan automatisch met het gastnetwerk met het sterkste signaal (roaming). Wanneer je de gasttoegang in de FRITZ!Box hebt beperkt, bijvoorbeeld op bepaalde tijden of websites, dan gelden deze beperkingen ook voor alle draadloze apparaten die met FRITZ!Powerline zijn verbonden.
  • FRITZ!Powerline stelt een extra draadloos netwerk met afzonderlijke beveiligingsinstellingen ter beschikking. De draadloze apparaten van je gasten verbinden zich dan met het gastnetwerk van de FRITZ!Box of met het gastnetwerk van FRITZ!Powerline. Wanneer in de FRITZ!Box een captive portal (voorschakelpagina) is geconfigureerd, wordt deze ook ook getoond in de gasttoegang van FRITZ!Powerline.

Randvoorwaarden / beperkingen

• De FRITZ!Box-modellen 7270 en 7240 bieden geen ondersteuning voor de gasttoegang van FRITZ!Powerline.
  • FRITZ!Powerline moet zijn verbonden met een FRITZ!Box met FRITZ!OS 6 of nieuwer.
  • Afspelen van IPTV en andere functies van de FRITZ!Box (bijvoorbeeld port forwarding, telefonie) zijn niet beschikbaar bij het gebruik van de gasttoegang.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS van FRITZ!Powerline.

Volg de aanwijzingen in de sectie die het gewenste scenario beschrijft.

1 Gasttoegang van de FRITZ!Box gebruiken

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!POWERLINE-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless ("WLAN")" op "Guest Access".
  3. Schakel de optie "Apply settings for guest access from the FRITZ!Box" in.

Opmerking:Om de instellingen voor gasttoegang te importeren, moet draadloze gasttoegang zijn ingeschakeld in de FRITZ!Box (router).

4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De gasttoegang is nu ingericht en de draadloze apparaten van je gasten verbinden zich automatisch met het gastnetwerk met het sterkste signaal.

Wanneer je de instellingen voor de gasttoegang in de FRITZ!Box op een later tijdstip verandert, druk dan op de "WLAN"- of "WPS"-knop en houd deze ingedrukt totdat de WLAN-led begint te knipperen. Hierdoor worden de nieuwe instellingen aan FRITZ!Powerline overgedragen.

2 Gasttoegang van FRITZ!Powerline gebruiken

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!POWERLINE-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless ("WLAN")" op "Guest Access".
  3. Schakel de optie "Apply settings for guest access from the FRITZ!Box" uit.
  4. Schakel de gasttoegang in.
  5. Voer bij "Name of the guest radio network (SSID)" de naam in, die je gasten zien wanneer zij naar draadloze netwerken zoeken.
  6. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Encryption" de versleutelingsmethode. De WPA2-versleuteling biedt de meeste veiligheid.
  7. Voer in het veld "Network key" een wachtwoord naar keuze in dat tussen 8 en 63 tekens lang is.

Belangrijk:Voor optimale beveiliging kies je een wachtwoord van minimaal 20 tekens en gebruik je een combinatie van hoofdletters en kleine letters (geen letters zoals ä, ë, ö, ü, é, í), cijfers en andere tekens.

8. Stel in, of en wanneer de gasttoegang zal worden uitgeschakeld.
  9. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.