FRITZ!Powerline 540E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 540E Service

Wi-Fi-instellingen van FRITZ!Powerline wijzigen

De FRITZ!Powerline-adapter neemt tijdens de configuratie automatisch de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) en de Wi-Fi-netwerksleutel van de FRITZ!Box (of een andere router) over, zodat draadloze netwerkapparaten in het thuisnetwerk snel kunnen schakelen tussen de Wi-Fi-netwerken (draadloos roaming). In een Mesh-netwerk met een FRITZ!Box neemt de FRITZ!Powerline-adapter ook alle andere Wi-Fi-instellingen over, past deze automatisch aan bij wijzigingen in de Mesh Master en maakt Mesh WiFi steering mogelijk voor de apparaten.

Desgewenst kun je de Wi-Fi-instellingen van de FRITZ!Powerline-adapter ook individueel configureren.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Powerline-adapter.

1 Overnemen van de instellingen van het Mesh-netwerk uitschakelen

Als de FRITZ!Powerline-adapter wordt gebruikt een Mesh-netwerk, moet je eerst het overnemen van de instellingen in de FRITZ!Powerline-adapter uitschakelen:

2 Naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) wijzigen

1. Klik op "Wireless" (of "WLAN") in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline.
  2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Radio Network".
  3. Voer in het invoerveld "Name of the wireless radio network (SSID)" een unieke naam in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  5. Configureer de Wi-Fi-verbinding met de FRITZ!Powerline-adapter opnieuw.

3 Wi-Fi-netwerksleutel wijzigen

1. Klik op "Wireless" (of "WLAN") in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline.
  2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Security".
  3. Klik op het tabblad "Encryption".
  4. Voer in het invoerveld "Network key" een wachtwoord in. Gebruik cijfers, een combinatie van hoofdletters en kleine letters en ook andere tekens.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  6. Configureer de Wi-Fi-verbinding met de FRITZ!Powerline-adapter opnieuw.

4 MAC-adresfilter inschakelen

1. Klik op "Wireless" (of "WLAN") in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline.
  2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Security".
  3. Klik op het tabblad "Encryption".
  4. Schakel in de sectie "Restricting wireless LAN access" de optie "Do not allow any new wireless devices" in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Alleen draadloze netwerkapparaten die worden vermeld in de lijst onder "Restricting Wireless Access", kunnen nu nog verbinding maken met het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Powerline-adapter. Wanneer je een nieuw draadloos netwerkapparaat wilt verbinden met de FRITZ!Powerline-adapter, schakel dan tijdelijk de MAC-adresfilter uit en schakel deze filter weer in nadat het nieuwe draadloze netwerkapparaat is verbonden met de FRITZ!Powerline-adapter. Het MAC-adres van het nieuwe draadloze netwerkapparaat wordt zo automatisch toegevoegd aan de MAC-adresfilter.

5 Tijdschakeling Wi-Fi-netwerk configureren

Wanneer je het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Powerline-adapter op andere tijdstippen wilt uitschakelen dan het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box, kun je in de FRITZ!Powerline-adapter een individuele tijdschakeling configureren:

Opmerking:De tijdschakeling wordt toegepast, ongeacht of het Wi-Fi-netwerk van tevoren handmatig werd in- of uitgeschakeld. Via de knop van de FRITZ!Powerline-adapter kan het Wi-Fi-netwerk op elk moment worden ingeschakeld.

1. Klik op "Wireless" (of "WLAN") in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline.
  2. Klik in het menu "Wireless (of "WLAN")" op "Schedule".
  3. Schakel de optie "Use schedule for wireless radio network" in.
  4. Schakel de optie "Adopt timer settings from the FRITZ!Box" uit en bepaal wanneer het Wi-Fi-netwerk moet worden uitgeschakeld.