FRITZ!Powerline 540E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 540E Service

Draadloze verbinding wordt tot stand gebracht met slechts 130 Mbit/s in plaats van 300 Mbit/s

Wanneer je draadloze netwerkapparaat (bijvoorbeeld een notebook, smartphone, gameconsole) draadloze verbindingen (WiFi) met de FRITZ!Powerline tot stand brengt volgens de draadloze standaard 802.11n, is de doorvoercapaciteit maximaal 130 Mbit/s.

Oorzaak

• Datasnelheden van 300 Mbit/s kunnen alleen worden bereikt in kanalen met een bandbreedte van 40 MHz. Sommige draadloze netwerkapparaten ondersteunen de kanaalbreedte van 40 MHz niet, of moet daarvoor eerst worden geconfigureerd.

1 Draadloos netwerkapparaat voor 40MHz-kanalen configureren

Voer de volgende maatregel uit als de draadloze netwerkadapter van de computer of het draadloze netwerkapparaat draadloze kanalen met een bandbreedte van 40 MHz ondersteunt:

Opmerking:Informatie over het configureren vind je in het handboek of verkrijg je rechtstreeks bij de fabrikant van het apparaat.

• Configureer de draadloze netwerkadapter of het draadloze apparaat zodanig dat deze draadloze kanalen met een bandbreedte van 40 MHz kan gebruiken.

Voorbeeld:
    Veel draadloze netwerkadapters van Intel kunnen worden geconfigureerd voor kanalen met een bandbreedte van 40 MHz. Dit doe je door in Windows Apparaatbeheer de eigenschappen van de draadloze netwerkadapter te openen en bij "802.11n Channel Width for band 2.4" de waarde "Auto" te selecteren: