FRITZ!Powerline 540E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 540E Service

MAC-adres van FRITZ!Powerline bepalen

Een MAC-adres (Media Access Control-adres) wordt gebruikt om een apparaat in een netwerk eenduidig te identificeren.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor FRITZ!Powerline.

1 MAC-adres bepalen met verbindingstype "wireless bridge"

De volgende stap is alleen vereist als FRITZ!Powerline is verbonden met de router via draadloos LAN:

1. Klik op "Access to Home Network" in de FRITZ!Powerline-gebruikersinterface.
  2. Noteer het "Wireless LAN MAC address" in de sectie "Local Wireless Network Information" van het menu "Access to Home Network".

2 MAC-adres bepalen met verbindingstype "LAN bridge"

De volgende stap is alleen vereist als FRITZ!Powerline is verbonden met de router via LAN:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Powerline-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Radio Network" in het menu "Wireless" ("WLAN").
  3. Noteer het MAC-adres van FRITZ!Powerline dat wordt vermeld in de sectie "Radio Network".

Opmerking:Dit MAC-adres is zichtbaar voor draadloze apparaten die verbinding maken met het draadloze netwerk van FRITZ!Powerline. Het MAC-adres voor de LAN-verbinding met de router wordt weergegeven in de router.