FRITZ!Powerline 540E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 540E Service

FRITZ!Powerline gebruiken in een thuisnetwerk zonder DHCP-server

FRITZ!Powerline verkrijgt de IP-instellingen standaard van de draadloze router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) via DHCP. Als je FRITZ!Powerline wilt gebruiken in een thuisnetwerk zonder DHCP-server, moet je de IP-instellingen handmatig configureren.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van FRITZ!Powerline.

1 Netwerkapparaat voorbereiden

Je moet tijdelijk speciale IP-instellingen configureren voor het netwerkapparaat (bijvoorbeeld een computer, smartphone, tablet) dat wordt gebruikt om FRITZ!Powerline te configureren voor gebruik in een thuisnetwerk zonder een DHCP-server:

Netwerkapparaat als DHCP-client configureren

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je FRITZ!Powerline configureert met met statische IP-instellingen in de modus LAN-brug of powerline-brug:

• Configureer het netwerkapparaat voor het automatisch laten toewijzen van de IP-instellingen (DHCP-client):

Netwerkapparaat voor het IP-netwerk van FRITZ!Powerline configureren

De maatregel is alleen noodzakelijk als je FRITZ!Powerline configureert met met statische IP-instellingen in de modus draadloze brug:

• Configureer de volgende statische IP-instellingen in het netwerkapparaat:
    • IP-adres: 192.168.178.200
    • Subnetmasker: 255.255.255.0
    • Standaardgateway: 192.168.178.2
    • DNS-server: 192.168.178.2

2 Statische IP-instellingen aan FRITZ!Powerline toewijzen

FRITZ!Powerline als powerline-brug configureren

FRITZ!Powerline als LAN-brug configureren

FRITZ!Powerline als draadloze brug configureren

1. Configureer FRITZ!Powerline als draadloze brug en verwijder na het configureren niet de netwerkkabel waarmee je FRITZ!Powerline en de FRITZ!Box met elkaar hebt verbonden.
  2. Klik op "Network" in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline.
  3. Klik in het menu "Network" op "Network Settings".
  4. Schakel de optie "Configure the IP address manually" in.
  5. Voer de IP-instellingen in de betreffende tekstvelden in.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

FRITZ!Powerline gebruikt nu statische IP-instellingen. Stel het netwerkapparaat dat je hebt gebruikt om FRITZ!Powerline te configureren, weer in op de oorspronkelijke IP-instellingen.

LET OP!Na wijziging van het type verbinding moet je de instellingen weer configureren zoals hier beschreven.