FRITZ!Powerline 540E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 540E Service
Not your product?

FRITZ!OS van een FRITZ!Powerline-adapter bijwerken

FRITZ!OS is de software in de FRITZ!Powerline-adapter waarmee alle functies worden beheerd. We leveren regelmatig nieuwe versies van FRITZ!OS om de functies van je adapter te verbeteren of nieuwe functies toe te voegen. Je kunt deze updates gratis downloaden van internet.

Er zijn diverse manieren om het nieuwste FRITZ!OS te installeren op je FRITZ!Powerline-adapter:

• Online-update of handmatige update met de FRITZ!Powerline-gebruikersinterface

Opmerking:Met de functie "Online Update" kun je de meest recente versie voor je FRITZ!Powerline-adapter snel en gemakkelijk installeren. In sommige gevallen kan "Online update" echter niet worden uitgevoerd, bijvoorbeeld wanneer de FRITZ!Powerline-adapter geen verbinding heeft met internet. In dit geval kun je de update handmatig uitvoeren.

• Update met de FRITZ!Powerline-software

1 Bijwerken met "online update"

1. Klik op "System" in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline.
  2. Klik op "Update" of "Firmware Update" in het menu "System".
  3. Klik op "Find New FRITZ!OS" of "Find New Firmware".
  4. Als een nieuwe versie wordt gevonden, wordt de knop "Start Update" or "Start Firmware Update Now" weergegeven. Klik op de knop om de update te starten.

2 Firmware handmatig bijwerken

FRITZ!OS-bestand downloaden

1. Roep ftp://ftp.avm.de/fritz.box op in je webbrowser.
  2. Navigeer naar de map voor jouw FRITZ!Powerline-model.
  3. Download de meest recente versie van FRITZ!OS voor je FRITZ!Powerline-adapter (met de bestandsextensie ".image") naar de computer.

Meest recente FRITZ!OS installeren

1. Klik op "System" in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline.
  2. Klik op "Update" of "Firmware Update" in het menu "System".
  3. Klik op de tab "FRITZ!OS File" of "Firmware File".
  4. Klik op de knop "Save settings".

Opmerking:Sla je FRITZ!Powerline-instellingen weer op onder "System > Backup" direct nadat de installatie is voltooid. Op die manier kun je altijd gemakkelijk een werkende configuratie herstellen.

5. Klik op de knop "Browse...".
  6. Selecteer het updatebestand dat je hebt gedownload (imagebestand) en klik op de knop "Open".
  7. Klik op de knop "Start Update".

3 FRITZ!Powerline gebruiken voor de update van FRITZ!OS

FRITZ!Powerline downloaden en installeren

De volgende stap is alleen vereist als de FRITZ!Powerline-software niet is geïnstalleerd op je computer, of als een oudere versie is geïnstalleerd:

Meest recente FRITZ!OS installeren

1. Verbind een computer waarop de FRITZ!Powerline-software is geïnstalleerd, met het FRITZ!Powerline-netwerk.
  2. Start de FRITZ!Powerline-software.
  3. Beweeg de muisaanwijzer boven het symbool van de FRITZ!Powerline-adapter waarvan je de firmware wilt bijwerken.
    • Je ziet een informatievenster met de melding dat er een update beschikbaar is (zie fig.).

Belangrijk:Als "Update available..." niet wordt weergegeven, dan is de meest recente versie al geïnstalleerd voor die FRITZ!Powerline-adapter.

Fig.: Informatievenster voor FRITZ!Powerline-adapter

4. Klik op "Update available..." en volg de instructies op het scherm.
    • De update is nu geïnstalleerd voor deze FRITZ!Powerline-adapter.
  5. Herhaal de stappen 3 - 4 voor alle andere FRITZ!Powerline-adapters.