FRITZ!Powerline 546E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 546E Service
This document is also available for the following products:

Thuisnetwerk uitbreiden met FRITZ!Powerline

Met FRITZ!Powerline kun je je netwerkapparaten verbinden met je thuisnetwerk en internet via de elektrische bekabeling van je huis, via een LAN-verbinding of via je draadloze netwerk (WiFi).

Netwerkapparaten (zoals Blu-ray-spelers, satelliet-/tv-ontvangers, printers of netwerkopslag) kunnen bijvoorbeeld met het thuisnetwerk worden verbonden via de elektrische bekabeling ter plekke. Je hoeft dus geen kabels aan te leggen. Draadloze apparaten (zoals notebooks, smartphones, tablets) kun je verbinden met je thuisnetwerk via draadloos LAN, zelfs als de apparaten zich niet binnen het draadloze bereik van het draadloze toegangspunt (bijvoorbeeld een FRITZ!Box) bevinden.

Je kunt FRITZ!Powerline op verschillende manieren verbinden met je toegangspunt (bijvoorbeeld een FRITZ!Box). FRITZ!Powerline biedt drie verschillende typen verbinding:

• Powerline-brug
  • LAN-brug
  • Draadloze brug

Welk type het beste is, hangt af van de daadwerkelijke gebruiksomstandigheden van je thuisnetwerk en de manier waarop je FRITZ!Powerline wilt gebruiken.

1 FRITZ!Powerline configureren als powerline-brug

Opmerking:"Powerline bridge" is het aanbevolen type verbinding en is vooraf geconfigureerd in de fabrieksinstellingen.

Wanneer FRITZ!Powerline is geconfigureerd als powerline-brug, wordt deze via de elektrische bekabeling van je huis verbonden met een andere powerline-adapter die is verbonden met de FRITZ!Box. Netwerkapparaten hebben dan toegang tot het thuisnetwerk via draadloos LAN of LAN en gebruiken de internetverbinding van je FRITZ!Box:

Fig.: Verbindingsscenario voor verbindingstype "powerline bridge"

• Configureer FRITZ!Powerline als powerline-brug als je
    • de afstand tot de FRITZ!Box wilt overbruggen met een draadloze powerline-verbinding via de elektrische bekabeling van je huis (bijvoorbeeld als je draadloos LAN wilt gebruiken op de bovenverdiepingen, terwijl de FRITZ!Box zich in de kelder bevindt, afgeschermd door een vloer van gewapend beton).
    • je draadloze apparaten met de FRITZ!Box wilt verbinden met de volledige transmissiesnelheid.

Opmerking:In de modus "powerline bridge" hoeft FRITZ!Powerline geen gegevenspakketten naar de FRITZ!Box te verzenden via de draadloze verbinding. Op die manier kan de hele bandbreedte worden gebruikt voor de verbindingen van je draadloze apparaten.

2 FRITZ!Powerline configureren als LAN-brug

Wanneer FRITZ!Powerline wordt gebruikt als LAN-brug, wordt deze via een netwerkkabel verbonden met de FRITZ!Box. Netwerkapparaten hebben dan toegang tot het thuisnetwerk via draadloos LAN en gebruiken de internetverbinding van je FRITZ!Box:

Fig.: Verbindingsscenario voor verbindingstype "LAN bridge"

• Configureer FRITZ!Powerline als LAN-brug als
    • je huis is voorzien van Ethernet-kabels.
    • je de afstand tot de FRITZ!Box wilt overbruggen met een netwerkkabel.
    • je draadloze apparaten met de FRITZ!Box wilt verbinden met de volledige transmissiesnelheid.

Opmerking:In de modus "LAN bridge" hoeft FRITZ!Powerline geen gegevenspakketten naar de FRITZ!Box te verzenden via de draadloze verbinding. Op die manier kan de hele bandbreedte worden gebruikt voor de verbindingen van je draadloze apparaten.

3 FRITZ!Powerline instellen als draadloze brug

Belangrijk:Het verbindingstype "wireless bridge" is alleen geschikt als je een goede, stabiele draadloze verbinding tot stand kunt brengen tussen de FRITZ!Box en FRITZ!Powerline.

Wanneer FRITZ!Powerline wordt gebruikt als draadloze brug, wordt deze via draadloos LAN verbonden met de FRITZ!Box. Netwerkapparaten hebben dan toegang tot het thuisnetwerk via draadloos LAN of LAN en gebruiken de internetverbinding van je FRITZ!Box:

Fig.: Verbindingsscenario voor verbindingstype "wireless bridge"

• Configureer FRITZ!Powerline als draadloze brug als
    • je de afstand tot de FRITZ!Box wilt overbruggen via draadloos LAN.
    • je het draadloze bereik van de FRITZ!Box wilt uitbreiden.
    • je netwerkapparaten in het thuisnetwerk met FRITZ!Powerline wilt verbinden via draadloos LAN of LAN.

Opmerking:In de modus "wireless bridge" moet FRITZ!Powerline gegevenspakketten naar de FRITZ!Box verzenden via de draadloze verbinding. Dit betekent dat niet de hele bandbreedte beschikbaar is voor de verbindingen met je draadloze apparaten.