FRITZ!Powerline 546E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 546E Service
This document is also available for the following products:

FRITZ!Powerline configureren als powerline-brug

Door FRITZ!Powerline te configureren als "powerline bridge" beschik je over draadloze toegang tot je thuisnetwerk en internettoegang op plekken waar het draadloze netwerk (WiFi) of je toegangspunt (bijvoorbeeld een FRITZ!Box) niet toegankelijk is, bijvoorbeeld op de bovenverdieping van je huis, of als het toegangspunt geen mogelijkheden biedt voor draadloos LAN. Daarnaast kun je een netwerkkabel gebruiken om netwerkapparaten zonder draadloze mogelijkheden (bijvoorbeeld een mediaontvanger voor IPTV, gameconsole) te verbinden met FRITZ!Powerline en dus met je toegangspunt (bijvoorbeeld een FRITZ!Box).
Aangezien de verbinding tussen FRITZ!Powerline en het toegangspunt (bijvoorbeeld een FRITZ!Box) tot stand komt via de elektrische bekabeling in je huis, hoef je met dit type verbinding de twee apparaten niet rechtstreeks te koppelen met een kabel.

Fig.: Verbindingsscenario voor verbindingstype "powerline bridge"

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor FRITZ!Powerline.

Vereisten

• Een extra powerline-adapter (bijvoorbeeld FRITZ!Powerline-adapter) wordt verbonden met een LAN-poort op de FRITZ!Box via een netwerkkabel.

1 FRITZ!Powerline-adapters verbinden

2 Powerline-brug instellen

1. Klik op "Access to Home Network" in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline.
  2. Klik op de knop "Change type of connection" in het menu "Access to Home Network".
  3. Schakel de optie "Powerline Bridge" in en klik op "Next".
  4. Selecteer welke IP-instellingen FRITZ!Powerline moet gebruiken en klik op "Next".
  5. Accepteer de naam van het draadloze netwerk (SSID), het type versleuteling en de netwerksleutel voor FRITZ!Powerline, of voer zelf een naam (bijvoorbeeld "FRITZ!WLAN attic") en netwerksleutel in.

LET OP!Voor optimale beveiliging gebruik je een lange combinatie van ten minste 16 alfanumerieke tekens voor de netwerksleutel.

Opmerking:Als je voor FRITZ!Powerline dezelfde naam voor het draadloze netwerk en dezelfde netwerksleutel gebruikt als voor de FRITZ!Box, kunnen je draadloze apparaten automatisch verbinding maken met de FRITZ!Box of FRITZ!Powerline die het sterkste signaal heeft (roaming).
    Niet alle draadloze apparaten ondersteunen roaming. Als je vragen hebt, neem je contact op met de fabrikant van het draadloze apparaat. Alle FRITZ!WLAN-sticks ondersteunen draadloos roamen.

6. Klik op "Next" en vervolgens op "Finish" om je instellingen op te slaan.

De powerline-adapters in het netwerk worden weergegeven op de pagina "Overview" van de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline in de sectie "Network" (zie fig.).

Fig.: Powerline-adapters weergegeven op de pagina "Overview" van de gebruikersinterface

3 Netwerkapparaat verbinden met FRITZ!Powerline

Netwerkapparaten kunnen worden verbonden met FRITZ!Powerline via een netwerkkabel of draadloos LAN:

Netwerkapparaat verbinden met FRITZ!Powerline via een netwerkkabel

• Gebruik een netwerkkabel om het netwerkapparaat te verbinden met een LAN-poort op FRITZ!Powerline.

Netwerkapparaat verbinden met FRITZ!Powerline via draadloos LAN