FRITZ!Powerline 546E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 546E Service
This document is also available for the following products:

FRITZ!Powerline via powerline met het thuisnetwerk verbinden

Verbind FRITZ!Powerline via powerline met je thuisnetwerk om dit gemakkelijk en efficiënt uit te breiden met meerdere powerline-adapters. De powerline-adapters worden dan met elkaar verbonden via het stroomnet binnenshuis, zodat je geen netwerkkabels hoeft te leggen. Als alternatief kun je FRITZ!Powerline als LAN-brug of draadloze brug gebruiken.

Als je de FRITZ!Powerline-adapters als set hebt aangeschaft, zijn deze al met elkaar verbonden en vooraf ingesteld in de bedrijfsmodus "powerline bridge". Als je enkele FRITZ!Powerline-adapters hebt aangeschaft of slechts één extra adapter wilt toevoegen aan je powerlinenetwerk, moet je de adapters eerst met elkaar verbinden.

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype "powerline bridge"

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van FRITZ!Powerline.

1 Fabrieksinstellingen van FRITZ!Powerline laden

Als je FRITZ!Powerline nieuw hebt verworven en nog geen instellingen hebt toegepast, is het niet nodig om de fabrieksinstellingen te laden:

2 FRITZ!Powerline met router verbinden

1. Verbind een FRITZ!Powerline-adapter zonder draadloze functionaliteit met een LAN-poort van de router.
  2. Verbind de FRITZ!Powerline-adapters met elkaar.