FRITZ!Powerline 546E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 546E Service
This document is also available for the following products:

Regelmatige onderbrekingen van de draadloze verbinding met FRITZ!Powerline

De draadloze verbinding (WiFi) tussen een notebook, smartphone of ander draadloos netwerkapparaat en de FRITZ!Powerline-adapter wordt regelmatig onderbroken.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Powerline-adapter.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Wachten op toekomstig FRITZ!OS

Deze sectie is alleen geldig als de FRITZ!Powerline-adapter via de elektriciteitsleiding in je huis of via een LAN-verbinding is verbonden met de router en de fout optreedt na een update van FRITZ!OS:

We werken aan een oplossing en zullen dit probleem zo spoedig mogelijk verhelpen met een FRITZ!OS-update voor de FRITZ!Powerline-adapter. We kunnen nog geen datum voor de update noemen.

Opmerking:Je kunt je op de hoogte laten stellen over nieuwe updates via Push Service Mail. Deze optie kun je inschakelen in de gebruikersinterface onder "System > Push Service".

Workaround

Tot er een nieuwe FRITZ!OS-update beschikbaar is, kun je een bètaversie installeren waarin dit probleem al is opgelost:

1. Open in een webbrowser https://service.avm.de/downloads/beta/ en navigeer naar de map van jouw model FRITZ!Powerline.
  2. Download de bètaversie voor jouw model FRITZ!Powerline naar de computer.
  3. Pak het zipbestand uit op je computer, bijvoorbeeld op het bureaublad.
  4. Installeer de bètaversie (imagebestand), zoals beschreven in het bestand infobeta.txt.

Opmerking:Je kunt altijd weer het reguliere FRITZ!OS voor de FRITZ!Powerline-adapter installeren. In het bestand infobeta.txt vind je de instructies over de werkwijze.

2 Meest recente software van het draadloze netwerkapparaat installeren

1. Installeer de meest recente driver voor de draadloze netwerkadapter van de computer of het meest recente besturingssysteem zoals bijvoorbeeld Android, iOS voor het draadloze netwerkapparaat.

Opmerking:Informatie over het bijwerken krijg je van de fabrikant; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.
    De nieuwste drivers voor de FRITZ!WLAN Sticks vind je op onze downloadpagina.

3 Autokanaal inschakelen of bijwerken

Met de functie "autokanaal" kan de FRITZ!Powerline-adapter de draadloze omgeving controleren en automatisch de optimale instellingen voor het draadloze kanaal kiezen. Omdat de draadloze omgeving voortdurend verandert, voert de FRITZ!Powerline-adapter elke 6 uur een nieuwe controle uit, als er op dat moment geen draadloos apparaat actief is. Je kunt het autokanaal ook altijd handmatig bijwerken:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de gebruikersinterface van de FRITZ!Powerline-adapter.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Channel".
  3. Schakel de optie "Set radio channel settings automatically (recommended)" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Opmerking:Als het autokanaal wordt ingeschakeld en bijgewerkt, worden alle draadloze verbindingen met de FRITZ!Powerline-adapter tijdelijk verbroken en automatisch opnieuw tot stand gebracht.

5. Klik op de knop "Refresh Autochannel".

4 FRITZ!Powerline-adapter optimaal plaatsen

1. Plaats de FRITZ!Powerline-adapter niet direct in de hoek van een kamer.
  2. Plaats de FRITZ!Powerline-adapter indien mogelijk op een plek met zo weinig mogelijk obstakels eromheen, d.w.z. niet direct achter of onder een obstakel zoals bijvoorbeeld een kast of een verwarming.
  3. Plaats de FRITZ!Powerline-adapter zodanig dat er zich zo min mogelijk obstakels bevinden tussen de adapter en de andere draadloze netwerkapparaten. Vooral objecten van metaal of waterhoudende objecten zoals bijvoorbeeld radiatoren, een koelkast en zelfs kamerplanten verminderen duidelijk de kwaliteit van het draadloze signaal.
  4. Plaats de FRITZ!Powerline-adapter niet in de buurt van andere zenders zoals bijvoorbeeld magnetrons, draadloze speakers of bluetoothapparaten.

5 Naam van het draadloze netwerk (SSID) wijzigen

Als er andere draadloze netwerken met dezelfde naam in de buurt zijn, kan het voorkomen dat draadloze netwerkapparaten proberen om automatisch verbinding te maken met het verkeerde draadloze netwerk. Geef de FRITZ!Powerline-adapter een unieke naam om dit te voorkomen:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Powerline-adapter op "Wireless" ("WLAN").
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Network".
  3. Voer bij "Name of the radio network (SSID)" een willekeurige naam in, zonder speciale tekens. Omdat niet elk draadloos netwerkapparaat speciale tekens ondersteunt, raden wij aan om alleen letters en cijfers (alfanumerieke tekens, dus niet ä, ë, ö, ü, é, í,ß, enz.) te gebruiken.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Wanneer je de nieuwe naam van het draadloze netwerk opslaat, worden alle draadloze verbindingen verbroken. Je moet de draadloze verbindingen met de FRITZ!Powerline-adapterdan opnieuw configureren.