FRITZ!Powerline 546E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 546E Service
This document is also available for the following products:

Draadloos apparaat kan draadloos netwerk van FRITZ!Powerline niet vinden

Een draadloos apparaat (bijvoorbeeld een notebook, smartphone, tablet) kan het draadloze netwerk van FRITZ!Powerline (WiFi) niet vinden. Bij het zoeken naar draadloze netwerken wordt de naam van het draadloze netwerk van FRITZ!Powerline niet weergegeven.

Voer de stappen uit zoals hier aangegeven. Controleer na elke poging of het probleem is verholpen.

1 Draadloos netwerk inschakelen

De volgende stap is alleen vereist als het lampje "WLAN" op FRITZ!Powerline niet brandt:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Powerline-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Radio Network" in het menu "Wireless" ("WLAN").
  3. Schakel de optie "Wireless radio network enabled" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Draadloos apparaat inschakelen

Sommige notebooks hebben een speciale schakelaar of toetscombinatie waarmee je ingebouwde draadloze netwerkadapters kunt in- en uitschakelen:

• Schakel het draadloze apparaat in dat je wilt verbinden met het draadloze netwerk van FRITZ!Powerline.

Opmerking:Informatie over hoe je het apparaat kunt inschakelen vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.

3 Meest recente software voor draadloos apparaat installeren

• Installeer het meest recente stuurprogramma voor de draadloze netwerkadapter van je computer of het meest recente besturingssysteem (bijvoorbeeld Android, iOS) voor het draadloze apparaat.

Opmerking:Informatie over updates van de draadloze netwerkadapter of het draadloze apparaat vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.
    De nieuwste stuurprogramma's voor de FRITZ!WLAN Sticks vind je in onze sectie voor downloads.

4 Ideale plaats vinden voor draadloze apparaten

• Sluit de FRITZ!Powerline niet aan op een stopcontact in de hoek van een kamer.
  • Plaats de FRITZ!Powerline op een plek met zo weinig mogelijk obstakels eromheen, d.w.z. niet direct achter of onder een obstakel (zoals meubels, verwarming).
  • Zorg ervoor dat er zich zo min mogelijk obstakels bevinden tussen FRITZ!Powerline en andere draadloze apparaten. Vooral metalen objecten of objecten met water (bijvoorbeeld koelkast, kamerplanten) verminderen de kwaliteit van het draadloze signaal aanzienlijk.
  • Plaats het apparaat niet vlak bij andere zenders (bijvoorbeeld magnetrons, DECT-telefoons, babyfoons, draadloze speakers).
  • Voor het testen plaats je de FRITZ!Powerline en het draadloze apparaat zo dicht mogelijk bij elkaar in de buurt.

Opmerking:Wanneer je alle andere mogelijke bronnen voor de fout hebt uitgesloten, kun je de afstand tussen de twee apparaten weer vergroten.

5 Draadloze instellingen van FRITZ!Powerline aanpassen

Voorbereiding

• Gebruik een netwerkkabel om een computer aan te sluiten op een LAN-poort op FRITZ!Powerline.

Naam van draadloos netwerk (SSID) wijzigen

Sommige draadloze apparaten zoals Apple iPhone kunnen geen verbinding maken met draadloze routers die een naam voor het draadloze netwerk gebruiken waarin bepaalde speciale tekens voorkomen. Verwijder alle speciale tekens uit de naam van het draadloze netwerk van je FRITZ!Powerline:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline.
  2. Klik op "Radio Network" in het menu "Wireless" ("WLAN").
  3. Voer een naam naar keuze in bij "Name of the wireless radio network (SSID)". De naam mag geen speciale tekens bevatten.

Belangrijk:Niet alle draadloze apparaten ondersteunen alle speciale tekens. Gebruik daarom alleen Latijnse standaardletters (dus niet ä, ë, ö, ü, á, é, í, enz.) en cijfers in de naam van het draadloze netwerk.

4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Instellingen voor draadloos kanaal automatisch configureren

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline.
  2. Klik op "Radio Channel" in het menu "Wireless" ("WLAN").
  3. Schakel de optie "Set radio channel settings automatically (recommended)" in.
  4. Klik op "Apply" om de instelling op te slaan.

6 Ander draadloos apparaat testen

• Controleer of een ander draadloos apparaat het draadloze netwerk van FRITZ!Powerline kan vinden.