FRITZ!Powerline 546E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 546E Service
This document is also available for the following products:

FRITZ!Powerline-gebruikersinterface kan niet worden geopend

De gebruikersinterface van FRITZ!Powerline wordt niet weergegeven wanneer je fritz.powerline invoert in het adresveld van je webbrowser.

Belangrijk:De verbinding tussen FRITZ!Powerline en de router (bijvoorbeeld een FRITZ!Box) is geconfigureerd zoals beschreven in deze handleiding.

Voer de stappen uit zoals hier aangegeven. Controleer na elke poging of het probleem is verholpen.

1 Volledige adres gebruiken om de gebruikersinterface te openen

Sommige webbrowsers starten een zoekactie op internet (bijvoorbeeld Google Chrome via Google) als je een onbekend of onvolledig adres invoert. Je kunt dit vermijden door het volledige adres in te voeren:

• Open een webbrowser (bijvoorbeeld Chrome, Firefox, Internet Explorer) op een computer die is verbonden met je FRITZ!Powerline en voer het adres http://fritz.powerline in.

2 IP-adres toewijzen

De gebruikersinterface kan alleen worden geopend als de DHCP-server van de draadloze routers (bijvoorbeeld FRITZ!Box) een IP-adres heeft toegewezen aan FRITZ!Powerline:

DHCP-server inschakelen

Opmerking:We hebben een FRITZ!Box gebruikt als voorbeeld voor de configuratie. Sommige FRTIZ!Box-instellingen worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld. Informatie over het configureren van een andere router vind je in de betreffende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Network" in het menu "Home Network".
  3. Klik op de tab "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4 Addresses".
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen wordt voor de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) gebruikt en worden IP-adressen toegewezen tussen xxx.20 en xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

FRITZ!Powerline opnieuw opstarten

1. Schakel FRITZ!Powerline uit door de stekker uit het stopcontact te halen.
  2. Schakel FRITZ!Powerline na 5 seconden weer in.

Opmerking:De instellingen van je FRITZ!Powerline-adapter worden niet verwijderd bij het opnieuw opstarten.

FRITZ!Powerline maakt opnieuw verbinding met de FRITZ!Box en krijgt een IP-adres toegewezen door de DHCP-server van de FRITZ!Box.

3 Communicatie tussen draadloze apparaten toestaan

De volgende stap is alleen vereist als FRITZ!Powerline is geconfigureerd als draadloze brug:

Opmerking:We hebben een FRITZ!Box gebruikt als voorbeeld voor de configuratie. Informatie over het configureren van een andere router vind je in de betreffende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Security", "Radio Settings" of "Radio Network" in het menu "Wireless" ("WLAN").
  3. Schakel de optie "The active wireless devices displayed below may communicate with each other" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

4 IP-adres van FRITZ!Powerline gebruiken om de gebruikersinterface te openen

Sommige draadloze routers bieden geen ondersteuning voor het omzetten van DHCP-namen. In dit geval kun je de gebruikersinterface alleen openen door het IP-adres van FRITZ!Powerline in te voeren:

1. Bepaal het IP-adres dat aan de FRITZ!Powerline is toegewezen door de DHCP-server van de router.

Opmerking:Informatie over hoe je de configuratie-interface van de router kunt gebruiken om het IP-adres te bepalen vind je in de handleiding van de router. Je kunt ook contact opnemen met de fabrikant.

2. Open een webbrowser (bijvoorbeeld Firefox, Internet Explorer, Safari) op een computer en voer het [IP-adres van FRITZ!Powerline] (bijvoorbeeld 192.168.178.20) in.