FRITZ!Powerline 546E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 546E Service
This document is also available for the following products:

FRITZ!Powerline als draadloze brug configureren

In de modus "Wireless bridge" vergroot FRITZ!Powerline het draadloze bereik (WiFi) van je draadloze router (bijvoorbeeld FRITZ!Box). Zo hebben ook netwerkapparaten met een LAN-poort (bijvoorbeeld media-ontvanger voor IPTV, gameconsole) de mogelijkheid om via het draadloze netwerk toegang te krijgen tot het thuisnetwerk en internet. In dit geval wordt de verbinding tussen FRITZ!Powerline en je draadloze router tot stand gebracht via het draadloze netwerk, zodat je deze twee apparaten niet hoeft te verbinden met een kabel en je hebt ook geen tweede powerline-adapter nodig.

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype draadloze brug

Voorwaarden / Beperkingen

• FRITZ!Powerline bevindt zich op een plaats waar het draadloze netwerk van de draadloze router in goede kwaliteit beschikbaar is.
  • De overdrachtssnelheid van de draadloze netwerkapparaten die zijn verbonden met FRITZ!Powerline wordt gehalveerd, omdat bij het verbindingstype draadloze brug alle gegevenspakketten twee keer moeten worden verzonden.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van FRITZ!Powerline.

1 Voorbereidingen

MAC-adresfilter tijdelijk uitschakelen

De MAC-adresfilter van de draadloze router mag niet zijn ingeschakeld tijdens de configuratie:

Opmerking:We hebben een FRITZ!Box gebruikt als voorbeeld voor de configuratie. Informatie over de configuratie van een andere draadloze router verkrijg je van de fabrikant van het apparaat, bijvoorbeeld via de handleiding.

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op op "Security" of "Radio Network".
  3. Schakel de optie "Allow all new wireless devices" in. Als de optie niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De MAC-adresfilter van de draadloze router is nu uitgeschakeld. Je kunt de MAC-adresfilter weer inschakelen zodra de configuratie van de draadloze verbinding tussen FRITZ!Powerline en de draadloze router is voltooid.

FRITZ!Powerline met draadloze router verbinden via een netwerkkabel

• Verbind FRITZ!Powerline via een netwerkkabel met een LAN-poort van de draadloze router.

2 Verbindingstype draadloze brug in FRITZ!Powerline configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "Access to Home Network".
  2. Klik in het menu "Access to Home Network" op de knop "Change type of connection".
  3. Schakel de optie "Wireless bridge" in en klik op "Next".
  4. Selecteer in de lijst "Radio Networks (WLANs) Found" de netwerknaam van de draadloze router waarmee je FRITZ!Powerline wilt verbinden en klik op "Next".
  5. Definieer de draadloze instellingen en klik op "Next".
  6. Klik op "Finish" om de instellingen op te slaan.

De configuratie van het verbindingstype draadloze brug is voltooid zodra de WLAN-led van FRITZ!Powerline blijft branden. Je kunt dan FRITZ!Powerline uit het stopcontact trekken en op een andere plek naar keuze weer op de stroomvoorziening aansluiten.

3 Apparaat met FRITZ!Powerline verbinden

Gameconsoles, computers, smartphones of andere apparaten kunnen worden verbonden met FRITZ!Powerline via een netwerkkabel of het draadloze netwerk:

Apparaat met FRITZ!Powerline verbinden via een netwerkkabel

• Gebruik een netwerkkabel om het apparaat te verbinden met een LAN-poort van FRITZ!Powerline.

Apparaat met FRITZ!Powerline verbinden via draadloos netwerk