FRITZ!Powerline 546E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 546E Service
This document is also available for the following products:

Toegang tot FRITZ!Powerline via internet

Je kunt ook toegang krijgen tot FRITZ!Powerline via internet. Op die manier kun je je powerline-netwerk en de schakelbare contactdoos bewaken en beheren wanneer je niet thuis bent.
Toegang is mogelijk op twee manieren. De eerste optie is om een computer en MyFRITZ! te gebruiken voor rechtstreekse toegang tot de FRITZ!Powerline-gebruikersinterface. Je kunt ook een smartphone of tablet met MyFRITZ!App gebruiken voor het schakelen van de contactdoos van de FRITZ!Powerline-adapter wanneer je niet thuis bent.

Belangrijk:Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface.

Vereisten

1 Voorbereiding

FRITZ!Powerline configureren

Om beveiligingsredenen heb je alleen toegang tot FRITZ!Powerline vanaf internet als de gebruikersinterface is beveiligd met een wachtwoord:

1. Klik op "System" in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline.
  2. Klik op "Password" in het menu "System".
  3. Schakel de optie "Login with the FRITZ!Powerline password" in.
  4. Voer in het veld "FRITZ!Powerline password" een wachtwoord naar keuze in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

FRITZ!Box configureren

De FRITZ!Box-firewall beveiligt alle apparaten in het FRITZ!Box-thuisnetwerk standaard tegen inkomende verbindingen en ongewenste gegevens van internet. Voordat je toegang hebt tot FRITZ!Powerline via de internetverbinding van de FRITZ!Box, moet je eerst een MyFRITZ!Acess instellen voor FRITZ!Powerline:

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Permit Access" of "MyFRITZ!" in het menu "Internet".
  3. Klik op de tab "MyFRITZ! Accesses".
  4. Klik op de knop "New MyFRITZ! Access".
  5. Selecteer de vermelding voor FRITZ!Powerline in de vervolgkeuzelijst "Network Device".
  6. Selecteer "HTTP-Server" in de vervolgkeuzelijst "Application".
  7. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
    • Het adres dat kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot de FRITZ!Powerline-gebruikersinterface vanaf internet, wordt weergegeven onder "MyFRITZ! Address".
  8. Noteer het MyFRITZ!-adres van FRITZ!Powerline.

2 MyFRITZ!-adres gebruiken voor toegang tot FRITZ!Powerline

Je kunt het MyFRITZ!-adres gebruiken om de FRITZ!Powerline-gebruikersinterface te openen vanaf internet:

1. Open een webbrowser op een computer en roep het MyFRITZ!-adres op dat je eerder hebt genoteerd voor FRITZ!Powerline.
  2. Voer het wachtwoord in voor de gebruikersinterface wanneer je daarom wordt gevraagd.
    • De gebruikersinterface van je FRITZ!Powerline wordt geopend.

3 MyFRITZ!App gebruiken voor toegang tot FRITZ!Powerline

Je kunt een smartphone of tablet met MyFRITZ!App gebruiken voor het schakelen van de contactdoos wanneer je niet thuis bent: