FRITZ!Powerline 546E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 546E Service
This document is also available for the following products:

FRITZ!Powerline-firmware herstellen

Met het herstelprogramma kun je de functionaliteit van FRITZ!Powerline herstellen. Wanneer je het herstelprogramma gebruikt, wordt FRITZ!Powerline teruggezet naar de oorspronkelijke staat waarin deze werd geleverd. Zo kun je onjuiste instellingen verwijderen, die verhinderen dat FRITZ!Powerline correct werkt.

Voorwaarden

• Op de computer is Windows 10 / 8 / 7 geïnstalleerd.

1 Herstelprogramma downloaden

1. Open met een webbrowser ftp://ftp.avm.de/fritz.box/.
  2. Navigeer naar de map voor jouw FRITZ!Powerline-model, ga naar de submap "x_misc" en vervolgens naar de map "english".
  3. Download het herstelprogramma voor je FRITZ!Powerline-adapter met de bestandsextensie ".exe" naar je computer.

2 FRITZ!Powerline verbinden met de computer

1. Gebruik de meegeleverde netwerkkabel om de computer rechtstreeks aan te sluiten op de LAN/poort van FRITZ!Powerline.
  2. Verbreek alle andere verbindingen tussen FRITZ!Powerline en andere netwerkapparaten.

3 Firewalls uitschakelen

LET OP!Schakel de firewalls alleen uit voor het uitvoeren van het herstelprogramma en schakel deze weer in voordat je verbinding maakt met internet. Deze programma's beveiligen je computer tegen aanvallen vanaf internet en voorkomen dat andere bedreigingen (bijvoorbeeld computervirussen) worden uitgevoerd.

1. Verbreek de internetverbinding van FRITZ!Powerline en maak pas weer verbinding wanneer de firewall is gestart.
  2. Configureer alle firewalls op je computer (bijvoorbeeld ZoneAlarm, Norton Security) zo in dat ze niet automatisch opnieuw worden ingeschakeld bij het opnieuw opstarten van de computer.
  3. Schakel alle firewalls uit.
  4. Schakel de Windows-firewall uit:

Windows 10

1. Klik op "Start" en vervolgens op "Instellingen".
    2. Selecteer "Netwerk en internet" en dan "Windows Firewall".
    3. Schakel de Windows-firewall uit.

Windows 8

1. Druk de toetscombinatie "Windows-toets" + "X" in en selecteer "Configuratiescherm" in het contextmenu.
    2. Selecteer "Systeem en beveiliging" en vervolgens "Windows Firewall".
    3. Schakel de Windows-firewall uit.

Windows 7

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Configuratiescherm".
    2. Selecteer in het menu "Configuratiescherm" in de vervolgkeuzelijst "Weergeven op" (rechtsboven) de optie "Categorie".
    3. Klik op "Systeem en beveiliging" en vervolgens op "Windows Firewall".
    4. Schakel de Windows-firewall uit.

4 Herstelprogramma uitvoeren

1. Start het bestand "fritz.powerline...recover-image.exe" en klik op "Verder".
  2. Volg de aanwijzingen.
    • Als het programma een foutmelding weergeeft, bijvoorbeeld "Recovery failed due to an error":
      • Voer het herstelprogramma opnieuw uit. Als het herstellen na meerdere pogingen mislukt, verbind je FRITZ!Powerline met een andere computer en voer je het herstelprogramma op die computer uit.
    • Als het programma het bericht "Complete - FRITZ!Powerline successfully restored!" weergeeft, dan is het herstelproces met succes uitgevoerd.

5 Fouten bij het uitvoeren van het herstelprogramma

Als het herstelprogramma de FRITZ!Powerline/adapter niet kan vinden of de foutmelding "Could not determine the version!" weergeeft, ga je als volgt te werk:

Herstelprogramma kan FRITZ!Powerline-adapter niet vinden

Het herstelprogramma kan de FRITZ!Powerline-adapter niet vinden en blijft de foutmelding "FRITZ![model] searching at: [IP address]" weergeven.

1. Klik niet op "Verder" maar op "Annuleren" en vervolgens opnieuw op "Annuleren".
  2. Sluit nogmaals alle firewalls.
  3. Voer het herstelprogramma opnieuw uit.

Foutmelding "Could not determine the version!"

1. Breek de herstelprocedure af.
  2. Open Windows Apparaatbeheer:
    1. Druk tegelijkertijd op de Windows-toets en de pauzetoets op het toetsenbord.
    2. Klik op "Apparaatbeheer".
  3. Dubbelklik onder "Netwerkadapters" op de LAN-netwerkadapter die is verbonden met FRITZ!Powerline en selecteer het tabblad voor geavanceerde instellingen (bijvoorbeeld "Geavanceerd" of "Geavanceerde instellingen").
  4. Selecteer de eigenschap voor het instellen van de overdrachtssnelheid(bijv."Transmission Rate", "Connection Type", "Media Type").
  5. Selecteer de waarde "10 Mbit/s, half-duplex" of een vergelijkbare waarde en klik op "OK".
  6. Voer het herstelprogramma opnieuw uit.