FRITZ!Powerline 546E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 546E Service

Google Agenda gebruiken voor automatische schakeling

Het stopcontact van FRITZ!Powerline kun je gemakkelijk schakelen via een Google-agenda, door alle tijden voor het automatisch in- en uitschakelen als afspraak in te plannen. Zo kun je van tevoren onregelmatige en gecompliceerde schakelingen voor meerdere maanden inplannen en deze op elk gewenst tijdstip aanpassen in je persoonlijk Google-agenda.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van FRITZ!Powerline.

1 Agenda aanmaken

1. Maak in je Google-account een nieuwe agenda aan en geef deze een naam naar keuze, bijvoorbeeld "Schakeling stopcontact".

Belangrijk:De naam van de agenda kan alleen bestaan uit Latijnse standaardletters en cijfers. Gebruik geen speciale tekens, spaties, trema's en accenten.

2. Voer de tijden in waarop het stopcontact moet worden in- en uitgeschakeld: Geef een naam aan de tijden waarop het stopcontact moet worden ingeschakeld ("ON") en uitgeschakeld ("OFF"). Deze namen zijn niet hoofdlettergevoelig. Je kunt de schakeltijden ook later invoeren.

Opmerking:De tijd tussen het aan- of uitschakelen moet tenminste één minuut bedragen. Je kunt per dag maximaal 140 schakeltijdstippen invoeren.

2 Agenda toevoegen

1. Klik op "Smart Home" in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline.
  2. Klik bij het betreffende apparaat op de knop (Bewerken).
  3. Klik op het tabblad "Switch automatically".
  4. Schakel achtereenvolgens de optie "Schedule enabled" en "Calendar" in.
  5. Voer in het tekstveld de naam van de agenda in die je hebt toegewezen toen je de agenda aanmaakte, bijvoorbeeld "Schakeling stopcontact". Let daarbij op hoofdletters en kleine letters.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.
    • Het venster "Enable FRITZ!Actuator Calendar" met de verificatie-URL en een user code wordt geopend.
  7. Klik op de link "Verification URL" en laat het venster "Enable FRITZ!Actuator Calendar" open.
    • Er wordt een venster geopend waar je kunt inloggen bij je Google-account.
  8. Voer het e-mailadres en wachtwoord voor je Google-account in en klik op "Inloggen".
    • Het invoerveld voor de user code wordt weergegeven.
  9. Voer de user code uit het venster "Enable FRITZ!Actuator Calendar" in en klik op "Volgende".
  10. Klik op "Toestaan".
  11. Ga naar het venster "Enable FRITZ! Actuator Calendar".

De automatische schakeling is geconfigureerd wanneer het bericht "Authentication for the Google Calendar in FRITZ!Powerline was successful" wordt weergegeven in de gebruikersinterface.

3 Agenda synchroniseren

Automatisch synchroniseren

De agenda wordt regelmatig gesynchroniseerd met de Google-agenda. Automatische synchronisatie vindt elke 24 uur plaats, rond 0:00u.

Handmatig synchroniseren

Als je nieuwe schakeltijden hebt ingevoerd in de Google-agenda, kun je de agendasynchronisatie ook handmatig starten:

1. Klik op "Smart Home" in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline.
  2. Klik bij het betreffende apparaat op de knop (Bewerken).
  3. Klik op het tabblad "Switch automatically".
  4. Klik op de knop "OK".

4 Agenda verwijderen

1. Klik op "Smart Home" in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline.
  2. Klik bij het betreffende apparaat op de knop (Bewerken).
  3. Klik op het tabblad "Switch automatically".
  4. Klik op de link "Remove connections from Google calendar".
  5. Klik op de knop "Reset Google Calendar".
  6. Bevestig de vraag, of je alle Google-agenda's uit FRITZ!Powerline wilt verwijderen, met "OK".

Nu worden alle Google-agenda's verwijderd en alle smarthome-apparaten in het thuisnetwerk die een Google-agenda gebruiken ingesteld op handmatige schakeling.