FRITZ!Powerline 546E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 546E Service
This document is also available for the following products:

Statusberichten van smarthome-apparaten laten versturen door de pushservice

FRITZ!Powerline kan je regelmatig E-mails sturen, de zogenaamde push service mails, met de toestands- en gebruiksgegevens van je FRITZ!Powerline. Je kunt hierbij vastleggen over welke gebeurtenissen van FRITZ!Powerline je wilt worden geïnformeerd en hoe vaak deze e-mails moeten worden verstuurd. De push services zijn beschikbaar voor diverse functies.
De push service voor "Smart Home" stuurt, afhankelijk van de instellingen, e-mails met informatie over de prestaties, verbruik, en de schakelstatus van je FRITZ!Powerline-adapter.

Voorbeeld:
Je wasmachine is verbonden met het schakelbare stopcontact. Je wilt een e-mailmelding ontvangen zodra de wascyclus is voltooid, dat wil zeggen, wanneer de wasmachine overschakelt naar de stand-bymodus.

In deze handleiding gebruiken we dit voorbeeld om je een mogelijk toepassingsscenario te tonen en hoe je de pushservice moet configureren voor het smart thuisnetwerk.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van FRITZ!Powerline.

1 Smarthome-apparaat configureren

1. Klik op "Smart Home" in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline.
  2. Klik op de knop (Bewerken) bij het betreffende apparaat.
  3. Klik op het tabblad "Switch automatically".
  4. Schakel de optie "Switch off on standby" in en selecteer een vermogenslimiet en de duur.
  5. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 Push service configureren

E-mailaccountgegevens invoeren

1. Klik op "System" in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline.
  2. Klik in het menu "System" op "Push Service".
  3. Klik op de link "Configure Push Service". Als Þ link niet wordt weergegeven, klik dan op het tabblad "Sender".
  4. Voer je e-mailadres en het wachtwoord in.
  5. Klik op "Account Information - Additional Settings".

Opmerking:In de meeste gevallen vult de FRITZ!Box de volgende gegevens automatisch aan. Bij kleinere lokale providers moet je deze zelf invoeren. De benodigde gegevens verkrijg je bij je e-mailprovider.

6. Voer je gebruikersnaam en de naam van de SMTP-server van je e-mailprovider in.
  7. Als de server niet bereikbaar is via poort 25, voer dan bij "Port" de poort in waarmee de server communiceert, bijvoorbeeld 587.
  8. Als de server SSL ondersteunt, schakel je de optie "This server supports a secure connection (SSL)" in.
  9. Schakel de optie "Test e-mail sending after adopting the settings." in. Als de optie niet beschikbaar is, wordt de testmail automatisch verstuurd.
  10. Klik op "Apply" of "Next" en volg de aanwijzingen van de wizard.
  11. FRITZ!Powerline verstuurt nu een testmail naar je e-mailaccount.

Push service voor "Smart Home" inschakelen

1. Klik op "System" in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline.
  2. Klik in het menu "System" op "Push Service".
  3. Schakel "Smart Home" in en klik op de knop (bewerken).
  4. Schakel "Push service enabled" en "for every switching event" in.
  5. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Zodra de wasmachine overschakelt naar de standby-modus en het vermogenslimiet van de machine onder de waarde komt die je hebt gedefinieerd bij "Power treshold" voor de tijdsduur die je hebt ingesteld bij "Duration", wordt het stopcontact automatisch uitgeschakeld. Via de pushservice ontvang je dan een overeenkomstige e-mail.