FRITZ!Powerline 546E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 546E Service
Not your product?

Draadloos netwerk kan niet per druk op de knop worden in- of uitgeschakeld

Na een update van FRITZ!OS is het niet meer mogelijk om het draadloze netwerk (WiFi) handmatig in of uit te schakelen met een druk op de knop op de FRITZ!Powerline-adapter. De draadloze functie wordt niet in- of uitgeschakeld wanneer je op de betreffende knop drukt.

Oorzaak

• De schakelfunctie per druk op de knop werd met FRITZ!OS 6.30 verwijderd. De draadloze functie kun je echter automatisch in- of uitschakelen via de tijdschakeling, of je kunt dit handmatig doen via de gebruikersinterface.

1 Draadloze functie automatisch schakelen

Met de tijdschakeling kun je het draadloze netwerk op vastgestelde tijden automatisch in- en uitschakelen:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline.
  2. Klik in het menu "Wireless ("WLAN")" op "Schedule".
  3. Schakel de optie "Use schedule for wireless radio network" in en bepaal wanneer het draadloze netwerk van de FRITZ!Powerline-adapter moet worden uitgeschakeld.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Draadloze functie handmatig schakelen

Via de gebruikersinterface kun je het draadloze netwerk handmatig in- of uitschakelen:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Network".
  3. Schakel de optie "Wireless radio network enabled" in of uit.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Het draadloze netwerk van de FRITZ!Powerline-adapter is nu uitgeschakeld. Je kunt het draadloze netwerk altijd weer inschakelen door op de knop te drukken.